Σε δημοπρασία το σκάφος του «Αλιεν» και άλλα αντικείμενα από κλασικές πλέον ταινίες (βίντεο)

Σε δημοπρασία το σκάφος του «Αλιεν» και άλλα αντικείμενα από κλασικές πλέον ταινίες (βίντεο)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κράνος του Τομ Κρουζ από το «Τοπ Γκαν», το φωτόσπαθο του Όμπι-Ουάν Κενόμπι, τα γάντια πυγμαχίας του «Ρόκι» και το διαστημικό σκάφος του «Άλιεν» θα πουληθούν μεταξύ άλλων αντικειμένων σε δημοπρασία που θα γίνει στο Λος Άντζελες τον επόμενο μήνα.

Στο σφυρί θα βγουν επίσης εκατοντάδες αντικείμενα που χρησιμοποίησαν θρύλοι του Χόλιγουντ σε κλασικές πλέον ταινίες, όπως αξεσουάρ του Χάρισον Φορντ από τη σειρά ταινιών «Ιντιάνα Τζόουνς», ή του Κλιντ Ίστγουντ από τον «Εκδικητή εκτός νόμου».

Η διαδικτυακή δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 26 και 27 Αυγούστου.

Το κορυφαίο αντικείμενο θεωρείται μια μακέτα μήκους τριών μέτρων του Nostromo, του διαγαλαξιακού σκάφους στο οποίο εξελίσσεται το διαστημικό θρίλερ του Ρίντλεϊ Σκοτ «Άλιεν». Εκτιμάται ότι μπορεί να πιάσει ακόμη και 500.000 δολάρια.

Είναι κατασκευασμένη από ξύλο και μέταλλο και χρησιμοποιήθηκε για τα εξωτερικά πλάνα του διαστημικού σκάφους. Ο σκηνοθέτης, που τράβηξε ο ίδιος τα πλάνα αυτά, την είχε βάψει σε σκούρο γκρι χρώμα, καλυμμένη με πατίνα, για να πείθει ότι είχε ταξιδέψει επί δεκαετίες στο διάστημα, σύμφωνα με τους οργανωτές της δημοπρασίας, τον οίκο Prop Store.

Όπως πολλά από τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν, η μακέτα ανήκε σε ένα μέλος του κινηματογραφικού συνεργείου. Συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε αφού την βρήκαν σε έναν κήπο, καλυμμένη με ένα πλαστικό, πριν από περίπου 15 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή