Σερβία: 13 θάνατοι και 383 νέα κρούσματα – Βουλγαρία και Ιταλία κλείνουν τα σύνορα για τους Σέρβους

Σερβία: 13 θάνατοι και 383 νέα κρούσματα – Βουλγαρία και Ιταλία κλείνουν τα σύνορα για τους Σέρβους

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία 383 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί τον κορονοϊό και κατέληξαν 13 ασθενείς. Έτσι τα θύματα από τον Covid-19 έφτασαν τα 442 ενώ νόσησαν, συνολικά, 19.717 άτομα. Σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.662 ασθενείς εκ των οποίων οι 177 είναι διασωληνωμένοι. 

Η Βουλγαρία, έκλεισε σήμερα τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας. Όπως ανακοινώθηκε από το σερβικό ΥΠΕΞ από την Βουλγαρία επιτρέπεται μόνο η διέλευση των Σέρβων.

Η Ιταλία αποφάσισε επίσης να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα για τους υπηκόους της Σερβίας αλλά και για όσους βρέθηκαν στην Σερβία 14 ημέρες πριν ταξιδέψουν για την Ιταλία.

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να ισχύσει, από αύριο, το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους σε ολόκληρη την επικράτεια και όχι μόνον στις 21 πόλεις που κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης αποφασίστηκε να επιβληθεί η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπου είναι αδύνατον να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις (στάσεις αστικών λεωφορείων, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς υπεραστικών, ουρές έξω από εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία κ.α.).

Η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να φορούν συνεχώς μάσκα όταν βρίσκονται εκτός της οικίας τους υπογραμμίζοντας ότι εάν όλοι συμμορφωθούν με αυτήν την σύσταση η μεταδοτικότητα του ιού θα μειωθεί στο 1% και δεν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή