Σύνοδος Κορυφής: «Αγκωνιές», ευχές και δώρα στην Μέρκελ για τα γενέθλιά της (φωτογραφίες)

Σύνοδος Κορυφής: «Αγκωνιές», ευχές και δώρα στην Μέρκελ για τα γενέθλιά της (φωτογραφίες)

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μάσκες, πειράγματα και «αγκωνιές» αντί για χειραψίες, αλλά και δώρα στην Γερμανίδα καγκελάριο για τα 66α γενέθλιά της ξεκίνησε η κατά τα άλλα κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ – η πρώτη που γίνεται διά ζώσης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού – για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύνοδος Κορυφής: «Αγκωνιές», ευχές και δώρα στην Μέρκελ για τα γενέθλιά της (φωτογραφίες)-1
Σύνοδος Κορυφής: «Αγκωνιές», ευχές και δώρα στην Μέρκελ για τα γενέθλιά της (φωτογραφίες)-2

Η Αγκελα Μέρκελ έκλεισε σήμερα τα 66 χρόνια της και πριν την έναρξη της Συνόδου οι Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να της ευχηθούν προσωπικά και κάποιοι να της κάνουν και ένα δώρο: βελγικές σοκολάτες από τον Σαρλ Μισέλ, ένα μπουκαλάκι με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου από τη Βουλγαρία που της προσέφερε ο πρόεδρος της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ και μια μετάφραση στα γερμανικά του διηγήματος «Περί Τυφλότητος» του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκο, το οποίο της χάρισε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπορίσοφ και τον Πορτογάλο ομόλογό του να δίνουν το δώρο τους στην γερμανίδα καγκελάριο, η οποία τα δέχεται χαμογελαστή.

Σύνοδος Κορυφής: «Αγκωνιές», ευχές και δώρα στην Μέρκελ για τα γενέθλιά της (φωτογραφίες)-3

Η Άγγελα Μέρκελ προσέφερε από την πλευρά της στον Πορτογάλο ομολόγο της – ο οποίος επίσης είχε γενέθλια – αντίγραφο ενός χάρτη του 17ου αιώνα της Γκόα, πρώην αποικίας της Πορτογαλίας, απ’ όπου κατάγονται οι πρόγονοί του και τον κατάλογο μιας έκθεσης για τους Πορτογάλους πλοηγούς, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν του χάρισε έναν πίνακα.

Σύνοδος Κορυφής: «Αγκωνιές», ευχές και δώρα στην Μέρκελ για τα γενέθλιά της (φωτογραφίες)-4

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα είχε επίσης τα γενέθλιά του σήμερα οπότε οι δύο ηγέτες μάλιστα αντάλλαξαν δώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε στη Άνγκελα Μέρκελ αρκετά μπουκάλια λευκό κρασί Βουργουνδίας,(δεν καταγράφηκε στην κάμερα) ενώ δώρο έλαβε η καγκελάριος και από τον Κροάτη πρωθυπουργό.

Σύνοδος Κορυφής: «Αγκωνιές», ευχές και δώρα στην Μέρκελ για τα γενέθλιά της (φωτογραφίες)-5

Όσο για την Αυστριακό ηγέτη Σεμπάστιαν Κουρτς, πρόσφερε ένα "Sachertorte", το διάσημο σοκολατένιο γλυκό της Βιέννης.

Από την πλευρά του, ο  πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ έβγαλε ένα μπουκάλι αφρώδους οίνου από την κάβα του Λουξεμβούργου για την Μέρκελ και τον Κόστα, χωρίς να ξεχάσει την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, η οποία μόλις παντρεύτηκε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες:Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή