ΚΟΣΜΟΣ

Ενας στους έξι Αμερικανούς δεν πλήρωσε το ενοίκιό του τον Ιούνιο

Ενας στους έξι Αμερικανούς δεν πλήρωσε το ενοίκιό του τον Ιούνιο

Σχεδόν ένας Αμερικανός στους έξι, δηλαδή περίπου το 16% των ερωτηθέντων, δεν κατάφερε να καταβάλει το ενοίκιο του για τον Ιούνιο, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 73,8 εκατομμύρια ανθρώπους, από το Γραφείο Απογραφής κατά το διάστημα 2 έως 7 Ιουλίου.

Επίσης, σχεδόν ένας στους τρείς, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 30,6%, ανησυχεί για το αν θα είναι σε θέση να το πληρώσει στο τέλος του Ιουλίου.

Ορισμένα στοιχεία ελήφθησαν από ερωτηματολόγια που εστάλησαν σε ιδιώτες, τα υπόλοιπα με τον συνδυασμό των στοιχείων που συλλέχθηκαν από τις διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες

Το Census Bureau  αναφέρει στην ιστοσελίδα του πως με αυτή τη μελέτη που διεξάγεται κάθε εβδομάδα, από τα τέλη Μαρτίου, αναμένεται να αποτιμηθεί «ο τρόπος με τον οποίο επλήγη η ζωή των ανθρώπων από την πανδημία του κορωνοϊού».

Να σημειωθεί πως το ήμισυ των Αμερικανών δέχθηκε μείωση μισθού μετά την εφαρμογή των μαζικών μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ, στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής.

Η πανδημία ήταν αιτία να χάσουν τη δουλειά τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί. Στα τέλη Ιουνίου 32 εκατομμύρια ήταν εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας έναντι 1,6 εκατομμυρίου ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη από το υπουργείο Εργασίας.

Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 328 εκατομμύρια κατοίκους. Εδώ και έναν μήνα, τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται εκ νέου δραματικά στις ΗΠΑ, κυρίως στη Φλόριντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP