Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στον γοτθικό καθεδρικό ναό της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία γύρω στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας), διευκρινίζοντας πως οι ζημιές δεν συγκρίνονται με την πυρκαγιά στη Νοτρ-Νταμ του Παρισιού.

«Οι ζημιές επικεντρώνονται στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο που φαίνεται πως έχει καταστραφεί πλήρως. Η εξέδρα στην οποία βρίσκεται είναι πολύ ασταθής και κινδυνεύει να καταρρεύσει», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο στρατηγός Λοράν Φερλέ σε συνέντευξη Τύπου μπροστά από τον ναό.

Δεν είναι η πρώτη πυρκαγιά που σημειώνεται σε αυτό τον καθεδρικό. Στις 28 Ιανουαρίου 1972, η στέγη του ναού Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ στο κέντρο της Νάντης, που κατασκευάστηκε ανάμεσα στον 15ο και τον 19ο αιώνα, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από εργασίες ενός επισκευαστή σκεπών.

Ο ναός της Νάντης παραδόθηκε και πάλι στους πιστούς μόλις τον Μάιο του 1985 έπειτα από 13 και πλέον χρόνια εργασιών.

«Σε αυτό το στάδιο διενεργείται έρευνα για εμπρησμό από πρόθεση» δεδομένου ότι εντοπίστηκαν «τρεις διαφορετικές εστίες», αμέφερε ο εισαγγελέας. «Δεν μπορούμε ακόμη να εξάγουμε συμπεράσματα επειδή πρέπει να ερευνηθούν πολλά πράγματα από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν νέα στοιχεία», πρόσθεσε.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί, περαστικοί είδαν τις φλόγες και ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία. Από τη φωτιά, που σβήστηκε σχεδόν δύο ώρες αργότερα, καταστράφηκε το μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο του γοτθικού ναού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή