Σύνοδος Κορυφής: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις – Στο τραπέζι η πρόταση Μισέλ

Σύνοδος Κορυφής: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις – Στο τραπέζι η πρόταση Μισέλ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά και με ανοιχτά ακόμη ζητήματα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αργά το βράδυ, αναμενόταν να ξεκινήσει το δείπνο των ηγετών, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας.

Είχαν προηγηθεί διμερείς και πολυμερείς επαφές.

Η συμβιβαστική πρόταση του Σαρλ Μισέλ μειώνει το ποσό των επιχορηγήσεων στα 450 δισεκατομμύρια και αυξάνει αυτό των δανείων στα 300 δισεκατομμύρια, αφήνοντας όμως το συνολικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης στα 750 δισεκατομμύρια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι οι συνομιλίες είναι πιο πολύπλοκες από ό,τι αναμενόταν.

Πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ωστόσο ο Λετονός ομόλογός του, Κριστιάνις Κάρινς, ο οποίος εκτιμά ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί.

Νωρίτερα, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανέφερε ότι με τις νέες προτάσεις του κ. Μισέλ έγινε ένα βήμα προς τα εμπρός, εκτιμώντας πως τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Πάντως, πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες, όπως αναμενόταν, είναι δύσκολες.

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Κινητικότητα μετά την πρόταση Μισέλ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή