Σύνοδος Κορυφής: Τέσσερις πρωθυπουργοί έκαναν διάλειμμα για… τηγανητές πατάτες

Σύνοδος Κορυφής: Τέσσερις πρωθυπουργοί έκαναν διάλειμμα για… τηγανητές πατάτες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες με επίκεντρο το Ταμείο Ανάκαμψης, τέσσερις πρωθυπουργοί έκαναν διάλειμμα για να απολαύσουν τις διάσημες τηγανητές πατάτες του Βελγίου.

Η πρωθυπουργός της χώρας Σοφί Βιλμές δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφία όπου διακρίνεται η ίδια και ο ομόλογός της από το Λουξεμβούργο Ξαβιέ Μπετέλ έξω από το Maison Antoine, ενώ κάθονται για να απολαύσουν τις τηγανητές τους πατάτες.

Μαζί τους οι πρωθυπουργοί της Εσθονίας Γιούρι Ράτας και της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα. Και οι τέσσερις έκατσαν μαζί έξω από το εστιατόριο στην πλατεία Jourdan, το οποίο έχει, επίσης, επιλέξει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για ένα σνακ στα διαλείμματα προηγούμενων Ευρωπαϊκών Συνόδων.

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις

Στο μεταξύ, με την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά και με ανοιχτά ακόμη ζητήματα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αργά το βράδυ, αναμενόταν να ξεκινήσει το δείπνο των ηγετών, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας. Είχαν προηγηθεί διμερείς και πολυμερείς επαφές.

Η νέα συμβιβαστική πρόταση του Σαρλ Μισέλ μειώνει το ποσό των επιχορηγήσεων στα 450 δισεκατομμύρια και αυξάνει αυτό των δανείων στα 300 δισεκατομμύρια, αφήνοντας όμως το συνολικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης στα 750 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Κινητικότητα μετά την πρόταση Μισέλ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή