ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα 24ωρο παγκοσμίως

ΠΟΥ: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα 24ωρο παγκοσμίως

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε το Σάββατο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τις τελευταίες 24ώρες, επιβεβαιώθηκαν 259.848 κρούσματα σε όλο τον κόσμο.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το προηγούμενο ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως σε ένα 24ωρο σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν είχαν καταγραφεί 237.743 ασθενείς.

Το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 7.360 θάνατοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση του αριθμού των θανάτων από τις 10 Μαΐου.

Γαλλία: Υποχρεωτική η μάσκα σε τράπεζες και καταστήματα

Στο μεταξύ, υποχρεωτική θα είναι από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου η χρήση της μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους στη Γαλλία, περιλαμβανομένων των τραπεζών, των καταστημάτων και των κλειστών αγορών, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η αναζωπύρωση της COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα.

Η γαλλική κυβέρνηση επιταχύνει τα σχέδιά της να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας, καθώς οι επιστημονικοί δείκτες καταδεικνύουν ότι ο ιός φαίνεται πως κερδίζει έδαφος στη χώρα.

«Από τη Δευτέρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους», έγραψε ο κ. Βεράν στο Twitter.

«Αυτό αφορά καταστήματα, κτίρια ανοικτά για το κοινό, κλειστές αγορές και τράπεζες», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Προελαύνει παγκοσμίως ο κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα – Κανένα στις πύλες εισόδου