Βαρκελώνη: Πλήθος κόσμου στις παραλίες παρά τις συστάσεις

Βαρκελώνη: Πλήθος κόσμου στις παραλίες παρά τις συστάσεις

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εκκλήσεις των καταλανικών αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους αψήφησαν πολλοί κάτοικοι της Βαρκελώνης, κατακλύζοντας τις παραλίες παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Καθώς αστυνομικοί έκαναν περιπολίες φορώντας μάσκες για να βεβαιώσουν ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, η παραλία Barceloneta, πόλος έλξης για τους τουρίστες, έφθασε στα όρια χωρητικότητας και χρειάστηκε να κλείσει για τους όσους λουόμενους ήθελαν να την επισκεφθούν το απόγευμα. Ο κόσμος σχημάτισε ουρές για να καταφέρει να μπει στην παραλία.

Νωρίτερα, οι αρχές προέτρεψαν περισσότερους από 96.000 κατοίκους τριών καταλανικών πόλεων να παραμείνουν στα σπίτια τους στο πλαίσιο υιοθέτησης σκληρότερης στάσης ενάντια στην κρίση.

«Το να μείνω στο σπίτι το καλοκαίρι είναι αποπνικτικό και αγχωτικό», δήλωσε ο Φελίπε, ερωτηθείς γιατί πήγε στην παραλία παρά τις συστάσεις των αρχών.

«Εργάζομαι πέντε ημέρες την εβδομάδα και δεν μπορώ να περνάω κάθε ημέρα στο σπίτι. Η ψυχική υγεία μου έρχεται πρώτη», συμπλήρωσε ο 24χρονος, ο οποίος φορά μάσκα.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το περιφερειακό υπουργείο Υγείας της Καταλονίας κάνουν λόγο για ημερήσια αύξηση 944 κρουσμάτων.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή