Γερμανικά κρατίδια ζητούν από το αμερικανικό Κογκρέσο να μην αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ

Γερμανικά κρατίδια ζητούν από το αμερικανικό Κογκρέσο να μην αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρωθυπουργοί τεσσάρων γερμανικών κρατιδίων απηύθυναν έκκληση σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να εμποδίσουν τα σχέδια απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία, σύμφωνα με επιστολές που περιήλθαν στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα περιορίσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία κατά 9.500 στα 25.000, καταλογίζοντας στη σύμμαχο χώρα στους κόλπους του ΝΑΤΟ ότι απέτυχε να ανταποκριθεί στον στόχο αμυντικών δαπανών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και κατηγορώντας την ότι εκμεταλλεύεται την Αμερική στο θέμα του εμπορίου.

Οι πρωθυπουργοί τεσσάρων κρατιδίων, στο νότιο τμήμα της Γερμανίας, που φιλοξενούν όλα τους αμερικανικές βάσεις, απέστειλαν τις επιστολές σε 13 μέλη του Κογκρέσου, μεταξύ αυτών στους γερουσιαστές Μιτ Ρόμνεϊ και Τζιμ Ίνχοφ.

«Σας ζητάμε να μας στηρίξετε καθώς πασχίζουμε να μην διαρρήξουμε τον δεσμό της φιλίας αλλά να τον ενισχύσουμε και να διασφαλίσουμε την αμερικανική παρουσία στη Γερμανία και στην Ευρώπη στο μέλλον», γράφουν οι πρωθυπουργοί της Βαυαρίας, της Έσσης, της Βάδης Βυρτεμβέργης και της Ρηνανίας-Παλατινάτο.

Εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή