Άγκυρα: Τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας θα καλύπτονται με κουρτίνες στις προσευχές

Άγκυρα: Τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας θα καλύπτονται με κουρτίνες στις προσευχές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας θα καλύπτονται με κουρτίνες κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών προσευχών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν την Κυριακή.

Μιλώντας στο δίκτυο NTV, ανέφερε ότι θα καλύπτονται με κουρτίνες τα ψηφιδωτά που βρίσκονται στην κατεύθυνση προς την οποία στρέφονται οι πιστοί κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή, το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε το διάταγμα του 1934, με το οποίο η Αγία Σοφία χαρακτηριζόταν ως μουσείο.

Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο κ. Ερντογάν επιθεώρησε τις προετοιμασίες, ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής μετά της μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Ιερώνυμος: Παιχνίδια του Ερντογάν

Παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από τη Λαμία, την απόφαση του Τούρκου προέδρου για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

«Εγώ θέλω να πω ότι αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του. Πιστεύω, όμως ότι ο πολιτισμένος κόσμος θα τα καταδικάσει», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος.

Διαβάστε επίσης:

Επιστήμονες και ακαδημαϊκοί για την Αγία Σοφία: «Παραβιάζονται οι αξίες του μεγάλου Μνημείου»

Ελληνες της Πόλης: «Ηταν μια κίνηση την οποία χρειαζόταν ο Τούρκος πρόεδρος»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή