Ινδία: Τουλάχιστον 84 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας των πλημμυρών

Ινδία: Τουλάχιστον 84 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας των πλημμυρών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες στο κρατίδιο Ασαμ στην Ινδία έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 84 ανθρώπων και τον εκτοπισμό σχεδόν τριών εκατ. κατοίκων από τον Μάιο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Τα σωστικά συνεργεία αντιμετωπίζουν διπλή πρόκληση: τις πλημμύρες εν μέσω κορωνοϊού και τον συνωστισμό χωρικών, που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, σε καταφύγια.

«Είναι δύσκολο να ισχύσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης όταν οι άνθρωποι παίρνουν εντολή να εγκαταλείψουν περιοχές στις οποίες υπάρχει άνοδος της στάθμης των υδάτων», δήλωσε ο Σανγκαμίτρα Σανιάλ, ο οποίος είναι μέλος της δύναμης διαχείρισης της κρίσης με τις πλημμύρες στο βορειοανατολικό αυτό κρατίδιο.

«Ζητούμε από τους ανθρώπους τουλάχιστον να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με ένα καθαρό πανί», πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Μπραχμαπούτρα αναμένεται να ανέβει κατά 11 εκατοστά, δύο εβδομάδες μετά την υπερχείλισή του που βύθισε στα νερά περισσότερα από 2.500 χωριά.

Το Ασαμ, γνωστό για τις φυτείες τσαγιού, πλήττεται από πλημμύρες κάθε φορά την εποχή των βροχοπτώσεων παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχό τους.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν διεφθαρμένους αξιωματούχους για την υπεξαίρεση πόρων που προορίζονται για αντιπλημμυρικά έργα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την κακή κατασκευή αναχωμάτων τα οποία συχνά διαλύονται.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισε επίσης το Εθνικό Πάρκο Καζιράνγκα, όπου ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός ινδικών ρινόκερων, οι οποίοι έχουν ένα κέρας. «Εννέα ρινόκεροι πνίγηκαν και περισσότερα από 100 άλλα ζώα έχουν σκοτωθεί», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Ατούλ Μπόρα, ο οποίος εκπροσωπεί το Καζιράνγκα στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή