ΚΟΣΜΟΣ

Κόντε: Η Ε.Ε. συμφώνησε σε ένα φιλόδοξο και αποτελεσματικό Ταμείο Ανάκαμψης

Κόντε: Η Ε.Ε. συμφώνησε σε ένα φιλόδοξο και αποτελεσματικό Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε ένα «φιλόδοξο» Ταμείο Ανάκαμψης που θα επιτρέψει στα κράτη – μέλη να αντιμετωπίσουν την κρίση από την COVID-19 με «δύναμη και αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την έγκριση ενός φιλόδοξου σχεδίου επανεκκίνησης, το οποίο θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε την κρίση με δύναμη και αποτελεσματικότητα» σημείωσε ο κ. Κόντε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι το 28%, ή περίπου 209 δισ. ευρώ, από τα 750 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες προορίζονται για την Ιταλία, από τα οποία περίπου 81 δισ. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων και περίπου 127 δισ. ευρώ με τη μορφή δανείων.

Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι σε συμφωνία κατέληξαν τα ξημερώματα της Τρίτης οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών για τον νέο επταετή προϋπολογισμό της Ένωσης και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις, σε μία Σύνοδο που ξεπέρασε το ιστορικό ρεκόρ διάρκειας εκείνης του Δεκεμβρίου του 2000 για τη Συνθήκη της Νίκαιας, οι «27» συμφώνησαν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελείται από επιχορηγήσεις ύψους 390 δισ. ευρώ και δάνεια 360 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάνω από 70 δισ. για την Ελλάδα