Κορωνοϊός: Η Κίνα αξιώνει από τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς να έχουν αρνητικό τεστ

Κορωνοϊός: Η Κίνα αξιώνει από τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς να έχουν αρνητικό τεστ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιβάτες πτήσεων με προορισμό την Κίνα θα πρέπει να έχουν εξεταστεί και να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό προτού επιβιβαστούν, ανακοίνωσε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Τα διαγνωστικά τεστ για COVID-19 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πέντε ημέρες πριν από την επιβίβαση των ταξιδιωτών σε πτήσεις για την Κίνα, διευκρίνισε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Κίνα: 11 νέα κρούσματα – Τα τρία «εισαγόμενα»

Στο μεταξύ, το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της  Δευτέρας ενημερώθηκε για 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην ηπειρωτική Κίνα, ανάμεσά τους τρία «εισαγόμενα».

Τα οκτώ κρούσματα μετάδοσης καταγράφηκαν στην αυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ, ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άλλοι 18 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία, αφού κρίθηκε πως έχουν πλέον αναρρώσει.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας στην Κίνα, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 83.693 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Διαβάστε επίσης:

Η σιωπή είναι χρυσός και στην υγεία

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή