Χειμαρρώδης συνέντευξη Τραμπ

Χειμαρρώδης συνέντευξη Τραμπ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια συνέντευξη-ποταμό στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News προχώρησε την Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ενδέχεται να μην αποδεχθεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Ο Τραμπ εμφανίστηκε ως καλεσμένος στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κρις Ουάλας και υποστήριξε ότι η επιστολική ψήφος –η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια ψηφοφόρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού– ανοίγει το ενδεχόμενο για νοθεία στις επικείμενες εκλογές, αφήνοντας αιχμές για το ενδεχόμενο μη αποδοχής της τελικής έκβασης της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός πρόεδρος αμφισβήτησε, επίσης, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων του τελευταίου τριμήνου, στις οποίες εμφανίζεται να υπολείπεται σημαντικά του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για «ψευδείς ειδήσεις» και αναφέροντας πως ο εκλογικός του αντίπαλος είναι «διανοητικώς ανίκανος» για τον προεδρικό θώκο.

Η συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής Fox News Sunday, επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία, καθώς και στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού, καθώς η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει την αποδοκιμασία της για τους χειρισμούς του Τραμπ στα δύο αυτά ζητήματα.

«Πρόβλημα τα τεστ»

Απαντώντας στην ερώτηση του Ουάλας για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα στη χώρα –τα οποία ανέρχονται πλέον σε 3,7 εκατ. από την έναρξη της πανδημίας– ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε πως το πρόβλημα είναι ο υπερβολικός αριθμός των διαγνωστικών τεστ και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι μια μέρα ο ιός θα εξαφανιστεί. «Σε πολλούς νέους ανθρώπους τρέχει απλώς η μύτη τους και τους μετράμε ως περιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε μια προσπάθεια εξήγησης της ανομοιότητας με τον αριθμό των μολύνσεων στην Ευρώπη, συμπληρώνοντας ότι πολλοί ασθενείς δεν θα έπρεπε να καταγράφονται ως κρούσματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ασχολήθηκε επίσης με μια σειρά αμφιλεγόμενων ζητημάτων σχετικών με τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ και της αναζωπύρωσης του κινήματος Black Lives Matter. Ο Τραμπ υπερασπίστηκε τη χρήση της σημαίας της Συνομοσπονδίας, δηλώνοντας πως για πολλούς ανθρώπους δεν είναι ρατσιστικό σύμβολο και συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος δεν προσβάλλεται από τη χρήση της. «Δεν προσβάλλομαι ούτε από το κίνημα Black Lives Matter, καθώς πιστεύω στην ελευθερία του λόγου», είπε επίσης, παρότι προ ημερών είχε χαρακτηρίσει μια πινακίδα με το σύνθημα του κινήματος «ρητορική μίσους».

Οσον αφορά τη μελλοντική του ατζέντα, ο Τραμπ καυχήθηκε πως θα αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την υγειονομική περίθαλψη και τη μετανάστευση μέσα στον επόμενο μήνα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν έχει κάνει ποτέ αυτά που πρόκειται να κάνω εγώ μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες».

• Σε μία άλλη εξέλιξη, βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, σε επιστολή τους προς τον επικεφαλής του FBI, αναφέρουν ότι το Κογκρέσο βρίσκεται στο στόχαστρο συντονισμένης εκστρατείας εκλογικής παρέμβασης από ξένη δύναμη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή