Μόσχα: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων στο Μετρό

Μόσχα: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων στο Μετρό

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύστημα με κάμερες, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των επιβαινόντων,  θα εγκατασταθεί στο Μετρό της Μόσχας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία θα δαπανήσει 1,4 δισεκατομμύριο ρουβλία(17.251. 635 ευρώ) για την εγκατάστασή τους, για την ασφάλεια των επιβατικού κοινού και την ενημέρωσή του για αλλαγές στη λειτουργία του Μετρό.

Το σύστημα θαεγκατασταθεί αρχικά σε 1.500 βαγόνια από τις 6.000 που διαθέτει το μετρό, έως το τέλος του χρόνου.

Στις αρχές Ιουλίου, ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βλαντίμιρ Μίλοφ και η ακτιβίστρια Αλιόνα Ποπόβα προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων στην Μόσχα.

Και οι δύο τους κατήγγειλαν ότι η μαζική ψηφιακή παρακολούθηση που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές σε μια από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παραβιάζει την συνταγματική αρχή που απαγορεύει την παρέμβαση στην προσωπική ζωή και τον νόμο.

Με τις κάμερες αυτές ο δήμος της Μόσχας θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αναγνωρίζει την ηλικία, τα εισοδήματα, την κοινωνική κατάσταση και τον αριθμό τηλεφώνου οποιουδήποτε επιβάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή