Ο Μπάιντεν για νέα ανάμειξη Μόσχας

Ο Μπάιντεν για νέα ανάμειξη Μόσχας

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Ρωσία «και τις χώρες που τη μιμούνται» απηύθυνε τη Δευτέρα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι «το Κρεμλίνο συνεχίζει να επιχειρεί παρεμβάσεις στην αμερικανική Δημοκρατία». Βουλευτές που έλαβαν διαβαθμισμένη ενημέρωση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι επίκειται νέα προσπάθεια σπίλωσης του υποψηφίου των Δημοκρατικών, υποκινούμενη από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους New York Times, όχημα της προσπάθειας αυτής θα είναι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον, ο οποίος αποκάλυψε και στο παρελθόν στοιχεία σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του υποψηφίου προέδρου, στην Ουκρανία.

«Παρά την αδράνεια του Αμερικανού προέδρου, οι αντίπαλοι των ΗΠΑ δεν πρέπει να αμφιβάλλουν για την αποφασιστικότητα του αμερικανικού λαού να αποκρούσει οποιαδήποτε απόπειρα ξένης δύναμης να παρέμβει στη δημοκρατία μας, είτε διεισδύοντας στα συστήματα και τις βάσεις δεδομένων ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είτε ξεπλένοντας χρήμα στο πολιτικό μας σύστημα, είτε διαδίδοντας συστηματικά ψευδείς ειδήσεις και επιχειρώντας να διαβάλει την ακεραιότητα των εκλογών μας», ανέφερε στη δήλωσή του ο Μπάιντεν.

Οπως έχουν τα πράγματα σήμερα, πάντως, καμία παρέμβαση, ούτε καν «εξ ουρανού» δεν φαίνεται να μπορεί διασώσει τον Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η δημοτικότητα εξακολουθεί να βυθίζεται. Το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν ξεπερνά τις 10 μονάδες, ενώ οι προσπάθειες των συμμάχων του Τραμπ εστιάζονται περισσότερο στο να κρατήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τη Γερουσία, ώστε να μην υπάρξει πλήρης επικράτηση των Δημοκρατικών σε όλες τις βαθμίδες της κυβέρνησης.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι επαναφέρει τις καθημερινές ενημερώσεις για τον κορωνοϊό, μια κίνηση αναγνώρισης ότι η απόπειρα να υποτιμήσει το μέγεθος της κρίσης δεν απέδωσε. Ο Τραμπ εγκατέλειψε επίσης τα σχέδια για μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, μετά την απροθυμία όλων ανεξαιρέτως των Πολιτειών, ακόμη και αυτών που έχουν Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες να τις φιλοξενήσουν. Η καμπύλη των λοιμώξεων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και των θανάτων κινείται ανοδικά, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο το ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Εν τω μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν ανακοινώνει κάθε εβδομάδα νέους άξονες πολιτικής, με στόχο τη διεύρυνση της βάσης των ψηφοφόρων του. Χθες, ο Δημοκρατικός υποψήφιος ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 775 δισ. δολάρια εντός δεκαετίας για να βελτιώσει την πρόσβαση στην προσχολική αγωγή και στις υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων. Ως προς τη χρηματοδότηση του πακέτου, ο Μπάιντεν δεν παρέθεσε λεπτομέρειες, πέραν της πρόθεσής του να αυξήσει τη φορολογία των επενδυτών της κτηματαγοράς με ετήσιο εισόδημα άνω των 400.000 δολαρίων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά με μέτρα που δίνουν έμφαση στο δίπτυχο «νόμος και τάξη», ανακοινώνοντας ότι θα στείλει ομοσπονδιακές δυνάμεις σε πολλές άλλες πόλεις όπου γίνονται διαδηλώσεις και όχι μόνο στο Πόρτλαντ του Ορεγκον, όπου ομοσπονδιακοί αστυνομικοί με στρατιωτική εξάρτυση και άλλοι με πολιτικά προσπαθούν να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter, συναντώντας την αντίδραση ακόμη και του μισητού από τους διαδηλωτές τοπικού δημάρχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή