Σοβαρές καταγγελίες για αστέρες του Fox News

Σοβαρές καταγγελίες για αστέρες του Fox News

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες ημέρες περνούν οι υπέρλαμπροι αστέρες του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Σιν Χάνιτι, Τάκερ Κάρλσον και Χάουαρντ Κουρτζ, καθώς κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση από μια γυναίκα που φιλοξενούσαν πολύ συχνά στις εκπομπές τους. Η Κάθι Αρό, όπως ονομάζεται, κατέθεσε αγωγή εναντίον του καναλιού, κατηγορώντας το για την απαράδεκτη σεξουαλική συμπεριφορά που επέδειξαν έναντί της οι τρεις.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτή η υπόθεση που απασχολεί το Fox News, αφού στην ίδια αγωγή περιλαμβάνεται και η καταγγελία μιας πρώην εργαζόμενης στο κανάλι, η οποία ισχυρίζεται ότι ο παρουσιαστής των ειδήσεων, Εντ Χένρι, την παρενόχλησε σεξουαλικά και τελικά τη βίασε. Ο Αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής απολύθηκε την 1η Ιουλίου, μόλις το κανάλι ενημερώθηκε για την εναντίον του καταγγελία. Η Κάθριν Φότι, η δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, προτείνει μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η ενάγουσα Τζένιφερ Εκχαρτ προκάλεσε τον Χένρι σε ερωτικό παιχνίδι και  ενθάρρυνε τη σεξουαλική συνεύρεση.

Μέχρι σήμερα, κανένα από τα τρία αστέρια της τηλεόρασης του Fox, δηλαδή ο Χάνιτι, ο Κάρλσον και ο Κουρτζ, δεν είχε κατηγορηθεί για παραβατική συμπεριφορά. Η καταγγελία της Κάθι Αρό ανατρέπει άρδην την κατάσταση. Στην αγωγή της, που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η Αρό περιγράφει με λεπτομέρειες τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του Χάνιτι, τον Μάρτιο του 2018, όταν ο παρουσιαστής ακούμπησε πάνω στο τραπέζι 100 δολάρια προκαλώντας τους άρρενες εργαζομένους στην εκπομπή να τη βγάλουν ραντεβού.

Επίσης, η Αρό καταγγέλλει ότι ακριβώς μετά το τέλος της εκπομπής του Κάρλσον, τον Δεκέμβριο του 2018, ο παρουσιαστής την πληροφόρησε ότι έμενε σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης μόνος, χωρίς τη σύζυγο και τα παιδιά του. Το 2019, και πάλι ο Κουρτζ, την προσκάλεσε στο ξενοδοχείο του προκειμένου να συζητήσουν τις πιθανότητες πρόσληψής της ως μόνιμης στο τηλεοπτικό κανάλι Fox. Οταν εκείνη του αντιπρότεινε να δειπνήσουν μαζί με μια φίλη της, αυτός αρνήθηκε. Σύμφωνα πάντα με την αγωγή, η Αρό πιστεύει ότι τόσο ο Κάρλσον όσο και ο Κουρτζ προέβησαν σε σεξουαλικές προσεγγίσεις της.  Το Fox αντικρούει τις σοβαρές κατηγορίες επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ένα δικηγορικό γραφείο, οι καταγγελίες της γυναίκας «είναι ψευδείς, επιπόλαιες και απολύτως κενές περιεχομένου». Επίσης τονίζει ότι θα αντικρούσει τις κατηγορίες δυναμικά στις δικαστικές αίθουσες.

Η Αρό έχει καταθέσει, ακόμη, ότι έλαβε αρκετά πρόστυχα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και από τον Χένρι. Ωστόσο, για την απόλυσή του ευθύνεται η σαφώς πολύ βαρύτερη καταγγελία της Εκχαρτ. Στη δική της αγωγή, η πρώην εργαζόμενη αναφέρει ότι το τηλεοπτικό κανάλι γνώριζε πολύ καλά τις δραστηριότητες του Χένρι και ότι ο ίδιος είχε εμπλακεί, ήδη από το 2017, σε παρόμοιες υποθέσεις ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Η δικηγόρος του, Κάθριν Φότι, αντιθέτως, υποστηρίζει ότι η Εκχαρτ «ξεκίνησε το ερωτικό παιχνίδι» στέλνοντας στον παρουσιαστή αποκαλυπτικές φωτογραφίες της και ενθαρρυντικά μηνύματα. Η Εκχαρτ, 24 ετών τότε, κατήγγειλε ότι ο 49χρονος Χένρι την καθήλωσε γυμνή με χειροπέδες, τη φωτογράφισε και τη βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Επίσης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, της ζήτησε να γίνει «σεξουαλική σκλάβα» του και «μικρή του πόρνη», ενώ την τιμωρούσε όταν δεν συμμορφωνόταν με τις απαιτήσεις του.

Το γεγονός ότι το κανάλι Fox βρίσκεται για άλλη μία φορά στο στόχαστρο του δικηγορικού γραφείου Ντάγκλας Ουίνγκντορ, που αναλαμβάνει υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο για τους επικεφαλής του. Αλλωστε, δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίζουν ότι το Fox έχει αλλάξει, ότι  λαμβάνουν όλες τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στα σοβαρά και τις ερευνούν ενδελεχώς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή