Η Ιρλανδία αίρει την καραντίνα για αφίξεις από Ελλάδα και Κύπρο

Η Ιρλανδία αίρει την καραντίνα για αφίξεις από Ελλάδα και Κύπρο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε την Τετάρτη την άρση της επιβολής καραντίνας για τις αεροπορικές αφίξεις από την Ελλάδα και άλλες 14 ευρωπαϊκές χώρες και περιοχές που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη «πράσινη λίστα». Αντιθέτως ισχύει η 14ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από ΗΠΑ και Βρετανία.

Ετσι, οι αφίξεις από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Σλοβακία, τη Γροιλανδία, το Γιβραλτάρ, το Μονακό και το Σαν Μαρίνο δεν θα έχουν περιορισμούς στις κινήσεις τους.

Επιβάτες από χώρες υψηλού κινδύνου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το γειτονικό της Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών μετά την άφιξή τους στην Ιρλανδία.

Η λίστα θα επανεξετάζεται σε δεκαπενθήμερη βάση σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμοδίων, ανάμεσά τους και ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας.

Η Ιρλανδία, με έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς μετάδοσης της Covid-19, με πέντε κρούσματα ανά 100.000 άτομα τις τελευταίες 14 ημέρες, αποφάσισε την άρση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες και περιοχές με ανάλογους ή χαμηλότερους ρυθμούς μετάδοσης της επιδημίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι προειδοποίησε ότι είναι πιθανή η εισαγωγή περαιτέρω, πέραν του μέτρου της 14ήμερης καραντίνας, ταξιδιωτικών περιορισμών για χώρες με υψηλό ρυθμό μετάδοσης.

«Εξετάζουμε χώρες που είναι πιθανόν να εξελιχθούν σε hot spot της Covid-19 τους επόμενους μήνες, ή περιοχές χωρών, και αναζητούμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ρίσκο», δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει την διεξαγωγή τεστ για τον κορωνοϊό πριν από την αναχώρηση ταξιδιωτών που προέρχονται από υψηλού ρίσκου χώρες για την Ιρλανδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή