ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Αγκυρας σε Σακελλαροπούλου: «Εχει άγνοια – Προπαγάνδα από την Ελλάδα»

Επίθεση Αγκυρας σε Σακελλαροπούλου: «Εχει άγνοια – Προπαγάνδα από την Ελλάδα»

Βολές κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου εκτοξεύει ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ.

Σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, καταλογίζει στην κ. Σακελλαροπούλου άγνοια σε ό,τι αφορά την ιστορία, αλλά και τη νομική.

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ» έγραψε ο κ. Τσελίκ.

Πρόσθεσε δε πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού».

«Με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες, η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνης να μιλάει για τουρκική βαρβαρότητα» συνέχισε.

«Αυτό που εσείς αποκαλείτε τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία» είπε επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο μήνυμά της για την επέτειο από την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στις 20 Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «δεν ξεχνάμε τη βαρβαρότητα της τουρκικής εισβολής και τις εγκληματικές και χρόνιες συνέπειές της, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, το συνεχιζόμενο δράμα των οικογενειών των αγνοουμένων, τη μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη σύληση των πολιτιστικών μνημείων, τον βίαιο διαχωρισμό  Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, τον τουρκικό εποικισμό».

Διαβάστε επίσης:

Το αρχαίο μυστικό της Αγίας Σοφίας

Der Spiegel για την Κ. Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος για την οποία μπορεί κανείς να είναι περήφανος