Κορωνοϊός: Οι περισσότεροι θάνατοι εδώ και τρεις μήνες στην Αυστραλία- Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στο Τόκιο

Κορωνοϊός: Οι περισσότεροι θάνατοι εδώ και τρεις μήνες στην Αυστραλία- Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στο Τόκιο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό θανάτων λόγω του κορωνοϊού εδώ και τρεις μήνες κατάγραψε η Αυστραλία το τελευταίο 24ωρο.

Οι αρχές της πολιτείας Βικτώρια ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι καταγράφηκαν 403 νέα κρούσματα, ενώ πέντε άνθρωποι απεβίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων στην Αυστραλία από τα μέσα Απριλίου.

Καθώς οι αρχές δεν καταφέρνουν να περιορίσουν τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, οι κάτοικοι της Μελβούρνης και στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας πρέπει πλέον να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι τους.

Συνολικά στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί περίπου 13.000 κρούσματα COVID-19 και 128 θάνατοι.

Στη Βικτώρια οι σχεδόν πέντε εκατομμύρια κάτοικοι εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στο Τόκιο το τελευταίο 24ωρο

Στο μεταξύ, περισσότερα από 300 νέα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν στο Τόκιο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ. Τα περισσότερα κρούσματα σε μία ημέρα ανέρχονταν μέχρι στιγμής σε 293, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 θάνατοι και 60.000 μολύνσεις σε 24 ώρες

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Τετάρτη, για ένατη συνεχόμενη ημέρα, πάνω από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Καταγράφηκαν επίσης 1.059 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το ίδιο διάστημα, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 142.942 νεκρούς στη χώρα, κατά την ίδια πηγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή