FBI: Κινέζα φυγάς κρύβεται στο προξενείο του Σαν Φρανσίσκο

FBI: Κινέζα φυγάς κρύβεται στο προξενείο του Σαν Φρανσίσκο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας καθώς, το αναγκαστικό κλείσιμο του προξενείου του Πεκίνου στο Χιούστον ακολούθησαν αποκαλύψεις ότι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναζητούν Κινέζα επιστήμονα, η οποία έχει κατηγορηθεί για απάτη με τη βίζα της και, σύμφωνα με τους ίδιους, κρύβεται στο προξενείο της Κίνας στο Σαν Φρανσίσκο.

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η Τανγκ Τζουάν, ερευνήτρια με κύριο αντικείμενο τη βιολογία, απέκρυψε ότι συνδέεται με τον κινεζικό στρατό έτσι ώστε να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέχρι σήμερα διαφεύγει της σύλληψης.

Ωστόσο, ερευνητές ανακάλυψαν φωτογραφίες της ίδιας με στολή πολιτικού στελέχους του Στρατού Απελευθέρωσης του κινεζικού λαού καθώς και ότι είχε προσληφθεί ως ερευνήτρια στο Τέταρτο Στρατιωτικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με πράκτορες του FBI στις 20 Ιουνίου, «η Τανγκ αρνήθηκε ότι υπηρέτησε στον κινεζικό στρατό, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τι σήμαινε το σύμβολο στη στολή της και ότι η στρατιωτική στολή είναι υποχρεωτική για να μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στο Στρατιωτικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο», όπως κατέγραψαν δικηγόροι στις 20 Ιουλίου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια έρευνας στην κατοικία της και σε ηλεκτρονικά μέσα, οι πράκτορες του FBI φαίνεται να βρήκαν «περαιτέρω αποδείξεις για τις διασυνδέσεις της Τανγκ με τον Στρατό Απελευθέρωσης».

Μετά τη συνέντευξη με το FBI, η Τανγκ φέρεται να βρήκε καταφύγιο στο προξενείο του Σαν Φρανσίσκο, «όπου το FBI εκτιμά ότι έχει παραμείνει».

Διαβάστε επίσης: Τραμπ: Πιθανό να κλείσουν και άλλα προξενεία της Κίνας – Πεκίνο: Κλιμάκωση άνευ προηγουμένου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή