Εντονοι φόβοι για επικίνδυνες ζωοτροφές σε τέσσερις χώρες

Εντονοι φόβοι για επικίνδυνες ζωοτροφές σε τέσσερις χώρες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμβούργο. Ζωοτροφές, που ενδεχομένως περιέχουν ισχυρό και επικίνδυνο αντιβιοτικό, ιδιαίτερα βλαβερό για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού μπορεί να αναστείλει την παραγωγή αιμοκυττάρων προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές της Γερμανίας, της Δανίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας καθώς διατυπώνονται έντονοι φόβοι ότι μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου ζωικού σιτηρεσίου ήδη βρίσκονται στην ανθρώπινη διατροφική αλυσίδα. H Γερμανία ήδη κατάσχεσε ύποπτο υλικό σε εργοστάσιο παρασκευής ζωικών τροφών ενώ οι αρχές στη Δανία την Πολωνία και τη Ρουμανία ερευνούν αν το επικίνδυνο ιχθυάλευρο έχει ήδη χορηγηθεί σε ζώα.

Γερμανικές ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι διερευνούσαν την εισαγωγή συστατικών, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ζωοτροφής από την Ολλανδία στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς περιείχαν το αντιβιοτικό χλωραμφενικόλ, που χορηγείται στη θεραπεία σοβαρών λοιμώξεων όπως ο άνθρακας και ο τύφος. Το ισχυρό αντιβιοτικό χρησιμοποιείται μόνο σε περιορισμένο αριθμό λοιμώξεων ακριβώς επειδή η λήψη του ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του ασθενούς, αφού μπορεί να προκαλέσει μια ενδεχομένως θανατηφόρα μορφή αναιμίας.

Μολυσμένες γαρίδες

Ειδικότερα οι Γερμανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι μολυσμένες γαρίδες εισήχθησαν στην Ολλανδία από την Απω Ανατολή ως μέρος φορτίου 188 τόνων υπολειμμάτων ψαριών που στη συνέχεια απεστάλησαν σε εργοστάσια παρασκευής ζωοτροφών στην Κάτω Σαξονία. Από εκεί προωθήθηκαν σε έξι εταιρείες παραγωγής ζωοτροφών στη Γερμανία και τρεις ανάλογες μονάδες στη Δανία, την Πολωνία και τη Γερμανία.

Οι τρεις χώρες άρχισαν να ερευνούν το θέμα μετά τις γερμανικές προειδοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης. Δανός παραγωγός ζωοτροφών, εξάλλου, δήλωσε ότι ήδη πώλησε τα επικίνδυνα ιχθυάλευρα που πρέπει ήδη να έχουν καταναλωθεί από τα ζώα που εκτρέφουν τοπικοί κτηνοτρόφοι.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος του γερμανικού ομοσπονδιακού υπουργείου Αγροκτηνοτροφίας και Προστασίας του Καταναλωτή, το Βερολίνο θα ασκήσει πιέσεις στην E.E. ώστε να υιοθετηθεί σύστημα ταχείας προειδοποίησης για τις περιπτώσεις ζωοτροφών που ενδεχομένως να περιέχουν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία συστατικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT