ΗΠΑ: 43 κρούσματα κορωνοϊού το λεπτό – Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια

ΗΠΑ: 43 κρούσματα κορωνοϊού το λεπτό – Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Μάλιστα, καταγράφονται κάθε ώρα 2.600 νέες μολύνσεις, κατά μέσο όρο. Αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ, στις 21 Ιανουαρίου, ο ρυθμός των μολύνσεων επιταχύνθηκε πολύ γρήγορα.

Χρειάστηκαν 98 ημέρες για να φτάσουν τα κρούσματα στο 1 εκατομμύριο και ακόμη 43 ημέρες για να διπλασιαστούν. Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια σε 27 μέρες και μέσα σε 16 μόλις μέρες ανήλθαν σε πάνω από 4 εκατομμύρια, με ρυθμό 43 νέων κρουσμάτων το λεπτό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνούταν να φορέσει μάσκα δημοσίως μέχρι προσφάτα, αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε να παρακινεί τους Αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκα.

ΠΟΥ: Εντατική μετάδοση σε λίγες χώρες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρατηρεί μια εντατική μετάδοση του κορωνοϊού σε σχετικά λίγες χώρες, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε μια εντατική μετάδοση σε μια σχετικά μικρή ομάδα χωρών», είπε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη. «Τα δύο τρίτα όλων των κρουσμάτων προέρχονται από 10 χώρες. Σχεδόν οι μισές από όλες τις μολύνσεις που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προέρχονται από τρεις μόνο χώρες».

Ο Τέντρος πρόσθεσε ότι απλά επειδή τα κρούσματα μπορεί να βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο εκεί όπου ζουν κάποιοι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώνουν την επαγρύπνησή τους.

«Γνωρίζετε την κατάστασή σας – γνωρίζετε πόσες μολύνσεις αναφέρθηκαν εκεί όπου ζούσατε χθες; Ξέρετε πώς να βρείτε αυτές τις πληροφορίες; Ξέρετε πώς να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας;», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή