ΚΟΣΜΟΣ

Εφιπποι «ιππότες» ελέγχουν αν τηρούνται τα μέτρα σε νησί της Βαλτικής

Εφιπποι «ιππότες» ελέγχουν αν τηρούνται τα μέτρα σε νησί της Βαλτικής

Ντυμένοι με πανοπλίες του 12ου αιώνα και φορώντας σήμα που αναγράφει «Μαζί αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας», οκτώ «ιππότες» θα επιβλέπουν αν οι τουρίστες τηρούν τα προληπτικά μέτρα στο νησί Γκότλαντ της Βαλτικής.

Οι καβαλάρηδες έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο λιμάνι του νησιού το βράδυ της Δευτέρας για να καλωσορίσουν τους τουρίστες που έφτασαν με το πλοίο. Τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορούν στις παραλίες, στο κέντρο της πόλης και σε όποιο άλλο μέρος συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

«Στέλνουμε τρία μηνύματα. Τηρείτε τις αποστάσεις, πλένετε τακτικά τα χέρια σας και μείνετε στο σπίτι αν δεν αισθάνεστε καλά» είπε ο Λέναρτ Μποργκ, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι οι «στρατιώτες του κορωνοϊού» τραβούν την προσοχή, ιδίως μάλιστα όταν είναι έφιπποι.

Οι «ιππότες» αμείβονται και εργάζονται κανονικά για την εταιρεία αναπαραστάσεων Torneamentum, που κάθε καλοκαίρι οργανώνει τουρνουά κονταρομαχιών. Φέτος, ωστόσο, τα τουρνουά ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Το Γκότλαντ, στη νοτιοανατολική Σουηδία, είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός το καλοκαίρι. Το 2018 αυτό το νησί των 58.700 κατοίκων υποδέχτηκε συνολικά 950.000 επισκέπτες.

Φέτος, μετά το κλείσιμο των συνόρων και τους άλλους περιορισμούς στις μετακινήσεις εξαιτίας της Covid-19, οι Σουηδοί το επιλέγουν για τις διακοπές τους. Η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, το Βίσμπι, έχει ήδη μεσαιωνικό άρωμα, καθώς ήταν μέλος της Χανσεατικής Ένωσης και περιβάλλεται από ένα τείχος που κατασκευάστηκε μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ