Επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν για πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και αντιμετώπιση κορωνοϊού

Επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν για πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και αντιμετώπιση κορωνοϊού

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συζήτησαν τον έλεγχο των εξοπλισμών και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όπως ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Ντ. Τραμπ είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι θέλει να αποφύγει μια πολυδάπανη «τριμερή» κούρσα εξοπλισμών μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και των ΗΠΑ και ότι ελπίζει να επιτευχθεί πρόοδος στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό.

«Ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε ότι ελπίζει πως θα αποφευχθεί μια δαπανηρή τριμερής εξοπλιστική κούρσα και θα ήθελε να δει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στη Βιέννη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζαντ Ντιρί.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού και το πώς θα την αντιμετωπίσουν, επανεκκινώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια οικονομία.

Τέλος, εξέφρασαν την αμοιβαία επιθυμία τους για ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών τους, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή