Κοινή εμφάνιση Μπάιντεν – Ομπάμα

Κοινή εμφάνιση Μπάιντεν – Ομπάμα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Συνομιλία εφ’ όλης της ύλης μπροστά στις κάμερες είχε ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν με τον δημοφιλέστερο πολιτικό του κόμματος και στενό σύμβουλό του, Μπαράκ Ομπάμα. Το δίδυμο, που βρισκόταν επί οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο, δήλωσε υπερηφάνεια για το γεγονός ότι, χάρη στην κεντρική πολιτική μάχη της προεδρίας Ομπάμα, 20 εκατ. Αμερικανοί απέκτησαν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.

«Πώς είναι δυνατόν να σκέφτεται κανείς, εν μέσω πανδημίας, να περικόψει την περίθαλψη;», διερωτήθηκε ο Ομπάμα, αναφερόμενος στις επανειλημμένες, αποτυχημένες προσπάθειες του προέδρου Τραμπ να καταργήσει την υγειονομική μεταρρύθμιση Ομπάμα, που είναι γνωστή ως ACA ή Obamacare. Το δίδυμο στηλίτευσε, επίσης, την ευθυνοφοβία του Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη των σφαλμάτων στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Ενα από τα πιο ακραία παραδείγματα της τακτικής αυτής ήταν η δήλωση με την οποία συνέδεσε τις ελλείψεις διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό με μια απόφαση που είχε λάβει προ δεκαετίας ο Ομπάμα αναφορικά με τα διαγνωστικά τεστ για τη γρίπη των χοίρων.

Οι επιτελείς του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η εκστρατεία του Μπάιντεν έχει ανάγκη από τη «λάμψη» του πολιτικού αστέρα υπό τη σκέπη του οποίου υπηρέτησε. Παράλληλα, όμως, έχει ανάγκη και από τις ψήφους της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, τις οποίες επιχειρεί να φέρει στον Μπάιντεν ο πρώην αντίπαλός του, Μπέρνι Σάντερς. «Το ξέρω ότι έχουμε διαφορές με τον Τζο Μπάιντεν», είπε χθες ο Σάντερς σε διαδικτυακή εκδήλωση με τους υποστηρικτές του. «Το ξέρω, γιατί έκανα καμπάνια εναντίον του. Αλλά τώρα είναι ώρα για πολιτική συμμαχιών».

Μία από τις γέφυρες ανάμεσα στις δύο πτέρυγες του κόμματος είναι η καταγγελία του Αμερικανού προέδρου ως ρατσιστή. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν ρατσιστές και κάποιοι είχαν επιχειρήσει να εκλεγούν στην προεδρία, αλλά ο Τραμπ ήταν ο πρώτος που το κατάφερε. Σχολιαστές επεσήμαναν ότι πολλοί από τους παλαιότερους προέδρους των ΗΠΑ, όπως οι Τζορτζ Ουάσιγκτον, Τόμας Τζέφερσον και Τζέιμς Μάντισον, ήταν ιδιοκτήτες μαύρων δούλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή