Αγωγή από Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ κατά παπαράτσι

Αγωγή από Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ κατά παπαράτσι

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Αγωγή για φωτογραφίες του γιου τους, Αρτσι, που τραβήχτηκαν από παπαράτσι, κατέθεσαν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου τους.

«Κάθε άτομο ή μέλος οικογένειας στην Καλιφόρνια δικαιούται διά νόμου να απολαμβάνει απαραβίαστα την ιδιωτική του ζωή και την ειρήνη στην κατοικία του. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να παραβιάζεται από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ντρόουν), ελικόπτερα ή τηλεφακούς. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ καταθέτουν την αγωγή αυτή για να προστατεύσουν το δικαίωμα του νεαρού γιου τους στην ιδιωτικότητα στο σπίτι τους, χωρίς εισβολές φωτογράφων, και για να αποκαλύψουν και να σταματήσουν όσους επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν από τις παράνομες αυτές πράξεις», ανέφερε ο δικηγόρος του ζεύγους, Μάικλ Καμπ.

Ο γιος του ζευγαριού, Αρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, είναι 14 μηνών. Η οικογένεια μετακόμισε στην Καλιφόρνια μετά την απόφασή της να εγκαταλείψει τα βασιλικά της καθήκοντα, τον Ιανουάριο. Ωστόσο, ο Χάρι και η Μέγκαν παραπονιούνται ότι η «παραίτησή» τους δεν έδωσε τέλος στο ενδιαφέρον του σκανδαλοθηρικού Τύπου για αυτούς.

Σε ξεχωριστή αγωγή, η Μέγκαν Μαρκλ στράφηκε κατά της βρετανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Mail on Sunday, λόγω της δημοσίευσης αποσπασμάτων επιστολής της δούκισσας προς τον πατέρα της, μετά τον γάμο της με τον Χάρι. Το ζευγάρι έχει, επίσης, προειδοποιήσει τέσσερις βρετανικές εφημερίδες (Daily Mail, Sun, Mirror, Express) ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αυτές στο μέλλον, καθώς δεν σεβάστηκαν την προσωπική του ζωή. Σε επιστολή του προς τις εφημερίδες, το ζευγάρι υποστήριξε ότι, αν και θεωρεί την ελευθεροτυπία ακρογωνιαίο λίθο κάθε δημοκρατίας, οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο ταμπλόιντ Τύπος έχουν ουσιαστικές και οδυνηρές επιπτώσεις για τους ανθρώπους-θύματα των κυνηγών διασημοτήτων.

Στην πρόσφατη αγωγή τους οι δύο γονείς υποστηρίζουν ότι «ορισμένοι παπαράτσι και μέσα ενημέρωσης έστελναν ντρόουν σε ύψος επτά μέτρων πάνω από το σπίτι, ακόμη και τρεις φορές την ημέρα, ενώ κάποιοι ενοικίασαν ελικόπτερα για να πετάξουν πάνω από την πίσω αυλή τα ξημερώματα, ξυπνώντας τους γείτονες και τον γιο μας.

Αλλοι, άνοιξαν τρύπες στον φράχτη της ιδιοκτησίας μας. Ολα αυτά για να εξασφαλίσουν εικόνες, τις οποίες πούλησαν έναντι υψηλής αμοιβής».

Σε περυσινές δηλώσεις του, ο πρίγκιπας Χάρι είχε κατακεραυνώσει τα ΜΜΕ για την ακατάπαυστη κάλυψη των δραστηριοτήτων της συζύγου του, θυμίζοντας ότι η τακτική αυτή οδήγησε στον θάνατο της μητέρας του. Η Νταϊάνα σκοτώθηκε το 1997 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε σήραγγα στο Παρίσι, όταν ο οδηγός του οχήματός της τυφλώθηκε από τα φλας των παπαράτσι που ακολουθούσαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε μαζί με τον Ντόντι αλ Φαγέντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή