Βαρθολομαίος: Επιστολή συμπαράστασης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την εξάπλωση της πανδημίας

Βαρθολομαίος: Επιστολή συμπαράστασης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την εξάπλωση της πανδημίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας στη Μελβούρνη και το γεγονός ότι καταγράφηκαν θύματα αυτής στους κόλπους της ελληνορθόδοξης Ομογένειας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απέστειλε γράμμα συμπάθειας και συμπαραστάσεως προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαβεβαιώνει ότι «η Μητέρα Εκκλησία και ο ίδιος προσωπικά προσεύχονται για την ταχεία υπέρβαση της δοκιμασίας και την επάνοδο όλων στην ομαλή καθημερινότητα».

Αναλυτικά, το γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μετά πολλῆς λύπης ἐπληροφορήθημεν τήν ἐνσκήψασαν εἰς τήν Μελβούρνην πανδημίαν μέ θύματα καί ἡμέτερα πνευματικά τέκνα καί ἐκφράζομεν τῇ ὑμετέρα ἀγαπητῇ ἡμῖν Ἱερότητι καί δι' αὐτής τῷ ποιμνίῳ αὐτής τήν συμπάθειαν τῆς Μητρός Ἐκκλησίας καί ἡμῶν προσωπικῶς, ὡς καί τήν διαβεβαίωσιν περί τῶν προσευχῶν ἡμῶν πρός τόν ἰατρόν τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων ἡμῶν ὑπέρ τῆς ταχείας ὑπερβάσεως τῆς δοκιμασίας καί ἐπανόδου εἰς τήν ὁμαλήν καθημερινότητα πάντων ἡμῶν».

Αμεση ήταν η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος απήντησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ευχαριστώντας για την πατρική του ευαισθησία και για την στοργή του τόσο προς τον ίδιο, όσο και προς τον λαό της Μεβλούρνης και της ευρύτερης περιοχής που δοκιμάζεται από την πανδημία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή