ΚΟΣΜΟΣ

Αρνητικό το νέο τεστ κορωνοϊού για τον Μπολσονάρου

Αρνητικό το νέο τεστ κορωνοϊού για τον Μπολσονάρου

Δύο ημέρες αφού εθεάθη να κάνει βόλτα με τη μηχανή του και να συναστρέφεται με πολίτες χωρίς να φορά μάσκα– ενώ ακόμα νοσούσε και βρισκόταν σε καραντίνα – ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε σήμερα πως τα αποτελέσματα από την νέα εξέτασή του για κορωνοϊό ήσαν αρνητικά. 

Ο Μπολσονάρο βρέθηκε θετικός τρεις φορές αυτόν τον μήνα στα τεστ, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής διάγνωσης στις 7 Ιουλίου για την COVID-19.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το νέο τεστ βγήκε αρνητικό αλλά δεν διευκρινίζει πότε έγινε η εξέταση, ούτε παρέχονται άλλες λεπτομέρειες.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπολσονάρο εμφανίζεται με ένα κουτί υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας που ο ίδιος θεωρεί ως «πανάκεια» για την ανάρρωσή του, παρά την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

Στο συνοδευτικό κείμενο τονίζει ότι το τεστ RT-PCR για το Sars-Cov 2 ήταν αρνητικό.

Ο Μπολσονάρου ήταν ένα από τα περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα στη Βραζιλία, που αποτελεί τη δεύτερη χώρα με τον βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 85.000 ανθρώπους στη Βραζιλία.

Ο Μπολσονάρου έχει υποτιμήσει τους κινδύνους του ιού, τον οποίο έχει κατονομάσει «γριππούλα» και αψηφά τους ειδικούς στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ αντιτίθεται σε όσους κυβερνήτες και τους δημάρχους έχουν επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο ακροδεξιός λαϊκιστής ηγέτης προειδοποίησε ότι τέτοιες πολιτικές είναι χειρότερες από τον ίδιο τον ιό και προέτρεψε τις επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά γρήγορα.

Ο Μπολσονάρου ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα αφού αναρρώσει από την ασθένειά του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters