Βρετανοί ακυρώνουν διακοπές στην Ελλάδα μετά την καραντίνα στους προερχόμενους από Ισπανία

Βρετανοί ακυρώνουν διακοπές στην Ελλάδα μετά την καραντίνα στους προερχόμενους από Ισπανία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυβερνητικές πηγές στο Λονδίνο προειδοποιούν για επέκταση της ξαφνικής καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από την Ισπανία και σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες, κάτι που οδηγεί σε κύμα ακυρώσεων κρατήσεων και για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Η απροειδοποίητη επιβολή καραντίνας 14 ημερών το Σαββατοκύριακο σε όσους ταξιδεύουν στη Βρετανία από την Ισπανία, λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στη χώρα της Ιβηρικής, ανέτρεψε τα σχέδια πολλών Βρετανών που σκόπευαν να πάνε εκεί διακοπές, και υποχρέωσε όσους πρόκειται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους απο την Ισπανία να ετοιμαστούν για δύο εβδομάδες εγκλεισμού στο σπίτι τους μόλις γυρίσουν.

Πλέον πηγές της βρετανικής κυβέρνησης διαρρέουν ότι το ξαφνικό αυτό μέτρο ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, αναλόγως της επιδημιολογικής κατάστασης.

Παράλληλα η Βρετανίδα υπουργός Υγείας Χέλεν Γουέιτλι είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ζυγίζουν τους κινδύνους προτού κλείσουν ταξίδια στο εξωτερικό.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, πλέον η ταξιδιωτική αγορά στη Βρετανία ετοιμάζεται για κύμα ακυρώσεων διακοπών όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι αυτή θα είναι η χαριστική βολή για την τουριστική βιομηχανία.  Ηδη τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν "πολλές ακυρώσεις".

Ηταν μάλιστα τέτοιο το σοκ από την απόφαση για την καραντίνα στους προερχόμενους από την Ισπανία ώστε να αφορά και δύο υπουργούς της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον που βρίσκονταν στην Ισπανία, μεταξύ τους και ο υπουργός Μεταφορών.

Πηγή: The Guardian, The Daily Mail.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή