ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισπανοί ξενοδόχοι προσφέρουν στους Βρετανούς τουρίστες δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Οι Ισπανοί ξενοδόχοι προσφέρουν στους Βρετανούς τουρίστες  δωρεάν τεστ κορωνοϊού
Οι Ισπανοί ξενοδόχοι προσφέρονται να πληρώσουν οι ίδιοι τα τεστ κορωνοϊού των πελατών τους προ της οικονομικής καταστροφής που πιθανόν να συνεπάγεται γι’ αυτούς η επιβολή 14ήμερης καραντίνας κατ’ οίκον από τη βρετανική κυβέρνηση για όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία στη Βρετανία.

Οπως ανακοίνωσε ο σύνδεσμος των Ισπανών ξενοδόχων CEHAT, τα ξενοδοχεία είναι πρόθυμα να καλύψουν τα έξοδα των ελέγχων των τουριστών σε μια προσπάθεια να πείσουν τους Βρετανούς να επισκεφθούν τη χώρα της Ιβηρικής, παρά τα μέτρα του Λονδίνου.

Περιγράφοντας τη βρετανική απόφαση που ελήφθη και ανακοινώθηκε ξαφνικά το Σαββατοκύριακο με άμεση εφαρμογή, ο CEHAT τη χαρακτήρισε «παράλογη και άδικη», προσθέτοντας ότι οι εκτεταμένοι έλεγχοι αποτελούν καλύτερη εγγύηση ασφάλειας των εργαζομένων, των επισκεπτών και των κατοίκων.

Η ισπανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται πλέον με το Λονδίνο για εξαίρεση των νησιωτικών περιοχών των Καναρίων και των Βαλεαρίδων από την καραντίνα. Πρόκειται μάλιστα για τις δύο περιφέρειες της Ισπανίας στις οποίες εξακολουθεί να πετά από τη Βρετανία ο μεγαλύτερος οργανωτής ταξιδίων, η Tui, που ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεών της με τσάρτερ στην ηπειρωτική Ισπανία ως τις 9 Αυγούστου.

Παράλληλα οι περιφέρειες της Ανδαλουσίας και της Βαλένθια ζητούν κι αυτές την εξαίρεσή τους από τη βρετανική καραντίνα των 14 ημερών.

Πηγή: Reuters, El Pais