Θετική στον κορωνοϊό γάτα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Θετική στον κορωνοϊό γάτα στο Ηνωμένο Βασίλειο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική στον νέο κορωνοϊό βρέθηκε μία γάτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι είναι η πρώτη επιβεβαιώμενη περίπτωση μόλυνσης ζώου στη χώρα. Εντούτοις, υπογραμμίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει υπάρχει διασπορά του ιού σε κατοικίδια από τους ιδιοκτήτες τους.

Η συγκεκριμένη γάτα φέρεται να κόλλησε τον ιό από τον αφεντικό της, ο οποίος είχε προβεί σε τεστ που βγήκε θετικό. Αμφότεροι έχουν πλέον αναρρώσει.

Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της Υγείας, η περίπτωση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε ζωό είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν συνιστά αιτία πανικού, με τα κατοικίδια που έχουν μέχρι στιγμής μολυνθεί από τον κορωνοϊό να παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και να τον ξεπερνούν σε μόλις λίγες ημέρες.

Ομοίως, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι είναι δυνατή η μετάδοση από τα ζώα στους ανθρώπους, αναφέρει η επικεφαλής κτηνίατρος του Ηνωμένου Βασιλείου, Κριστίν Μιντλμίς.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα μετάδοσης του ιού σε κατοικίδια ζώα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή