Διεθνής καμπάνια απελευθέρωσης του Καβαλά

Διεθνής καμπάνια απελευθέρωσης του Καβαλά

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Ακτιβιστές από όλον τον κόσμο συμμετέχουν σε διεθνή εκστρατεία για την απελευθέρωση του αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Οσμάν Καβαλά, ο οποίος παραμένει εδώ και 1.000 μέρες σε τουρκική φυλακή, χωρίς να έχει καταδικαστεί. Η εκστρατεία «Αφήστε ελεύθερο τον Οσμάν Καβαλά», την οποία στηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, πραγματοποιεί μία σειρά από δραστηριότητες με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης για την υπόθεση. Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καβαλά, σημαντική προσωπικότητα της τουρκικής κοινωνίας των πολιτών, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ότι «επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας», συμπλήρωσε χθες 1.000 μέρες φυλάκισης.

Ο Τούρκος μαικήνας παραμένει φυλακισμένος παρά την απαλλακτική απόφαση δικαστηρίου τον Φεβρουάριο, για την κατηγορία της «απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης» και το αίτημα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απελευθέρωσή του. «Εχουμε 1.000 ημέρες βιασμού της ζωής μας. Η μητέρα του συζύγου μου έχει περάσει τα 90 και δεν ξέρει αν θα μπορέσει μια μέρα να ξαναδεί τον γιο της», δήλωσε η σύζυγός του, Αϊσέ Μπουγκρά. Ο Καβαλά εδιώχθη αρχικά για υποστήριξη των διαδηλώσεων το 2013, γνωστών ως «κίνημα του Γκεζί», κατά του τότε πρωθυπουργού Ερντογάν. Παρά την απαλλαγή του, τον Φεβρουάριο, δεν αποφυλακίστηκε, καθώς αμέσως ετέθη υπό κράτηση στο πλαίσιο άλλης έρευνας, που συνδέεται με την απόπειρα πραξικοπήματος, το 2016. Το hashtag της καμπάνιας είναι #freeOsmanKavala.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή