Υποχρεωτική παντού η μάσκα στη Μαδρίτη

Υποχρεωτική παντού η μάσκα στη Μαδρίτη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας στη Μαδρίτη σε δημόσιους χώρους κατόπιν απόφασης της περιφερειακής κυβέρνησης, λόγω της νέας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ισπανική πρωτεύουσα, ενώ προτείνεται ακόμη και η δημιουργία νοσοκομείου εκστρατείας στο αεροδρόμιο.

Οπως ανακοίνωσε την Τρίτη η επικεφαλής της Περιφέρειας της Μαδρίτης, Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο, από την Πέμπτη η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, τονίζοντας μάλιστα ότι «ανησυχούμε με τη συμπεριφορά πολλών νεαρών».

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης ο περιορισμός των συναθροίσεων σε 10 το πολύ άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εξωτερικών χώρων των εστιατορίων, ενώ υπάρχει αντίστοιχη αυστηρή σύσταση και για ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια. Παράλληλα θα διπλασιαστούν οι ιχνηλατήσεις επαφών των κρουσμάτων.

Τα μπαρ στην Μαδρίτη θα κλείνουν στη 1 το πρωί και θα πρέπει να τηρούν αναλυτικό κατάλογο των θαμώνων.

Επιπλέον η κα Ντίαθ ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση την αύξηση των μέτρων για τον εντοπισμό των κρουσμάτων στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, και δήλωσε ότι «προσφερόμαστε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός νοσοκομείου εκστρατείας που θα μπορούσε να στηθεί στο αεροδρόμιο Μπαράχας» της Μαδρίτης.

Εξάλλου ο Σύνδεσμος των Ξενοδόχων της Ισπανίας έκανε λόγο για πλήγμα 10 δισεκ. ευρώ από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν από την Ισπανία στη Βρετανία, ενώ ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης TUI ανακοίνωσε την αναστολή πτήσεων προς τις Βαλεαρίδες (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ιμπιθα) και τις Κανάριες Νήσους (Γκραν Κανάρια, Τενερίφη).

Πηγή: El Pais, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή