Τζόνσον: Καραντίνα και για άλλες χώρες αν χρειαστεί

Τζόνσον: Καραντίνα και για άλλες χώρες αν χρειαστεί

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία θα επιβάλει καραντίνα σε ταξιδιώτες και από άλλες χώρες εφόσον κριθεί απαραίτητο, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, έπειτα από την απόφαση του Λονδίνου για επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία.

«Φοβάμαι ότι αν υπάρξουν ενδείξεις για ένα δεύτερο κύμα (της πανδημίας του κορωνοϊού) σε άλλες χώρες, είναι πράγματι χρέος μας να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά και να σταματήσουμε τους ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες από το να μεταδώσουν την νόσο εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο κ. Τζόνσον σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα η Βρετανία υπερασπίστηκε την απόφασή της να επιβάλει 14ήμερη καραντίνα σε ταξιδιώτες από την Ισπανία.

Στη δήλωση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ ότι το μέτρο αυτό είναι άδικο, απάντησε υφυπουργός της βρετανικής κυβέρνησης υπερασπιζόμενος την απόφαση του Λονδίνου.

Για τους Ισπανούς η απόφαση συνεπάγεται «τουριστική καταστροφή κολοσσιαίων διαστάσεων», σύμφωνα με τον Τύπο, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Σάντσεθ έκανε λόγο για λανθασμένη και δυσανάλογη απόφαση τονίζοντας ότι μεγάλο κομμάτι της χώρας της Ιβηρικής έχει χαμηλότερο επιδημιολογικό δείκτη από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Βρετανός υφυπουργός αρμόδιος για την τοπική αυτοδιοίκηση Σάιμον Κλαρκ είπε την Τρίτη πως διαφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Σάντσεθ, προσθέτοντας ότι η απόφαση του Λονδίνου βασίζεται σε επιστημονικές υποδείξεις και ότι το ποσοστό κρουσμάτων στην Ισπανία έχει αυξηθεί σημαντικά.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτική παντού η μάσκα στη Μαδρίτη

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή