Εμβόλιο για κορωνοϊό μετά τα μέσα του 2021 βλέπει το Βερολίνο

Εμβόλιο για κορωνοϊό μετά τα μέσα του 2021 βλέπει το Βερολίνο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία δεν αναμένει τη διάθεση εμβολίων κατά του κορωνοϊού πριν τα μέσα του 2021, δήλωσε η υπουργός Ερευνας της χώρας Ανια Κάρλιτσεκ την Τετάρτη, καθώς το Βερολίνο χρηματοδότησε τρεις εταιρίες βιοτεχνολογίας για την επιτάχυνση των σχετικών ερευνών.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα θαύμα,» είπε η Γερμανίδα υπουργός, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρεί τις αποστάσεις και τους κανόνες χρήσης μάσκας για να μη χαλάσει η Γερμανία ό,τι δημιούργησε τους τελευταίους μήνες διατηρώντας την πανδημία υπό έλεγχο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να θεωρούμε ότι τα εμβόλια για τον ευρύτερο πληθυσμό θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα του επόμενου έτους το νωρίτερο,» δήλωσε η κα Κάρλιτσεκ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τη χρηματοδότηση από ένα ταμείο ενίσχυσης έρευνας ύψους 750 εκατ. ευρώ για τις γερμανικές εταιρίες BioNTech, CureVac και IDT Biologika, που εργάζονται για τη δημιουργία εμβολίων.

Πάνω από 150 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται παγκοσμίως σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, με τα 23 να είναι στο στάδιο της δοκιμής σε ανθρώπους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή