ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η TUI ακυρώνει τα πακέτα διακοπών σε Βαλεαρίδες και Κανάριες Νήσους

Βρετανία: Η TUI ακυρώνει τα πακέτα διακοπών σε Βαλεαρίδες και Κανάριες Νήσους

Ακύρωση όλων των πακέτων διακοπών στις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες Νήσους έως τις 4 Αυγούστου ανακοίνωσε η TUI Βρετανίας, αφού το Λονδίνο προχώρησε σε σύσταση κατά των μη απαραίτητων ταξιδιών σε αυτά τα νησιά, λόγω της αξιολόγησης της κυβέρνησης για τους κινδύνους της πανδημίας στην Ισπανία.

Η βρετανική οδηγία, που εξεδόθη τη Δευτέρα, ευθυγράμμισε τις συστάσεις με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την ηπειρωτική Ισπανία. Το Σάββατο, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού εκεί. Η TUI UK είχε ακυρώσει όλα τα πακέτα διακοπών στην ηπειρωτική Ισπανία έως τις 10 Αυγούστου.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση»

Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού Ολιβερ Ντάουντεν δήλωσε ότι η Βρετανία δεν έχει ακόμα βιώσιμη εναλλακτική στην επιβολή της καραντίνας 14 ημερών σε επισκέπτες που επιστρέφουν από χώρες, όπου θεωρείται ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος κορωνοϊού.

«Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τον εισάγουμε και πάλι από άλλες χώρες όπου τα κρούσματα αυξάνονται, γι’ αυτό τον λόγο επιβάλαμε περιορισμούς για την Ισπανία», δήλωσε ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC. «Εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές διότι αυτό που θέλουμε είναι να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση… Πρέπει απλά να επισημάνω σε σχέση με τα τεστ (στα αεροδρόμια), δεν ισχύει ότι τα τεστ είναι το μαγικό ραβδί».

Διαβάστε επίσης: Αντιπαράθεση Βρετανίας – Ισπανίας για την καραντίνα 14 ημερών