ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Προς αφαίρεση της Αλγερίας από τη λίστα των «ασφαλών χωρών» λόγω κορωνοϊού

Ε.Ε.: Προς αφαίρεση της Αλγερίας από τη λίστα των «ασφαλών χωρών» λόγω κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να εξαιρέσει την Αλγερία από την «ασφαλή λίστα» χωρών από τις οποίες επιτρέπει τα μη απαραίτητα ταξίδια, στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι χώρες της λίστας θα μειωθούν σε 11, υπό την προϋπόθεση ότι η προσωρινή απόφαση θα επικυρωθεί γραπτώς από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, δήλωσαν δύο Ευρωπαίοι διπλωμάτες με γνώση των συνομιλιών. Προηγήθηκε συνεδρίαση των πρεσβευτών των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι ασφαλείς χώρες που θεωρούνται ότι έχουν σε μεγάλο βαθμό θέσει την COVID-19 υπό έλεγχο είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γεωργία, η Ιαπωνία, το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Νότια Κορέα, η Τυνησία και η Ουρουγουάη.

Υπάρχει επίσης προσωρινή έγκριση για την Κίνα, αν και τα ταξίδια θα ανοίξουν μόνο εάν οι κινεζικές αρχές επιτρέψουν στη χώρα την είσοδο επισκεπτών από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με απολογισμό του Reuters -με βάση τα στοιχεία κυβερνήσεων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας- το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Αφρική ξεπέρασε τα 750.000, με την Αλγερία να είναι μεταξύ των πλέον πληγέντων κρατών στην αφρικανική ήπειρο.

Η λίστα της Ε.Ε. δεν αναμένεται να αναθεωρηθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, αν και χώρες μπορεί να αφαιρεθούν από αυτή εάν υπάρξει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η λίστα λειτουργεί περισσότερο ως οδικός χάρτης παρά ως κανόνας για τα 27 κράτη-μέλη ενώ έχει στόχο να στηρίξει την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική βιομηχανία και του τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα σε χώρες της νότιας Ευρώπης που έχουν πληγεί πιο πολύ από την πανδημία της COVID-19.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Πρέπει να απευθυνθούμε καλύτερα στους νέους για τον κορωνοϊό