Αποκαλυπτήρια του «SpaceShipTwo»

Αποκαλυπτήρια του «SpaceShipTwo»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το εσωτερικό του δια-στημικού αεροσκάφους της, «SpaceShipTwo», παρουσίασε η εταιρεία Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, σε ειδική τελετή αποκαλυπτηρίων. Η χωρητικότητας έξι ατόμων καμπίνα του διαστημικού αεροσκάφους, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει επιβάτες και φορτία σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, σχεδιάστηκε από λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο και διαθέτει όλες τις ανέσεις, παραπέμποντας σε κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας. «Οταν δημιουργήσαμε τη Virgin Galactic, φανταστήκαμε την ιδανική εμπειρία για τους πελάτες και χτίσαμε το διαστημόπλοιο γύρω από αυτήν», ανέφερε ο Μπράνσον σε χθεσινή του ανακοίνωση. «Θα συνεχίσουμε με αυτόν τον στόχο στο μυαλό μας, καθώς επεκτείνουμε τον στόλο μας. Η καμπίνα σχεδιάστηκε ειδικά για να μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπους σαν και εσάς ή εμένα, οι οποίοι θα βιώσουν το όνειρο της ασφαλούς διαστημικής πτήσης», κατέληξε ο Βρετανός επιχειρηματίας.

Η καμπίνα του διαστημικού αεροσκάφους, σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Seymourpowell, έχει απαλά χρώματα, που ταιριάζουν με τον σχεδιασμό των καθισμάτων και των διαστημικών στολών που θα φορούν οι επιβάτες. «Τα χρυσά μεταλλικά χρώματα θυμίζουν τη φωτεινή άμμο της ερήμου, τα γαλάζια και τα σκούρα μπλε παραπέμπουν στο χρώμα του ουρανού και των ωκεανών της Γης», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Τα έξι καθίσματα μπορούν να γείρουν σε οριζόντια θέση, περιορίζοντας σημαντικά την πίεση που θα αισθανθούν οι επιβάτες καθώς το σκάφος θα εγκαταλείπει τη γήινη ατμόσφαιρα και όταν θα επιστρέφει στη Γη. Κάθε κάθισμα διαθέτει οθόνη όπου θα προβάλλονται στοιχεία για την πτήση, ενώ οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν σύστημα ενδοεπικοινωνίας, με πρόσβαση στους δύο χειριστές του διαστημοπλοίου.

Το «SpaceShipTwo» θα απογειώνεται χάρη σε γιγάντιο αεροσκάφος, το οποίο θα αποχωρίζεται το διαστημόπλοιο σε υψόμετρο 15.000 μέτρων από την επιφάνεια της Γης. Τη στιγμή εκείνη, οι κινητήρες του θα αναλαμβάνουν την προώθηση του σκάφους, οδηγώντας το σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη. Οι επιβάτες θα έχουν εκεί τη δυνατότητα να διαπιστώσουν με τα μάτια τους την καμπυλότητα του πλανήτη μας, με φόντο το διαστημικό σκοτάδι, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να «γευθούν» λίγα λεπτά σε μηδενική βαρύτητα, προτού επιστρέψουν στη Γη για προσγείωση σε διάδρομο αεροδρομίου. Τα πολλά φινιστρίνια του διαστημοπλοίου θα ενισχύουν την οπτική εμπειρία.

«Οι απαλές επιφάνειες επιτρέπουν στους αστροναύτες να κινούνται ελεύθερα στην καμπίνα κατά τη διάρκεια της απώλειας βαρύτητας. Τα 12 μεγάλα φινιστρίνια έχουν προεκτάσεις που τους επιτρέπουν να έχουν μοναδική θέα 360 μοιρών του Σύμπαντος και της Γης», αναφέρει η ανακοίνωση της Virgin Galactic. Κάθε αστροναύτης θα εξασφαλίζει άφθονο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό από την εμπειρία του σε τροχιά, χάρη στις 16 εσωτερικές κάμερες του «SpaceShipTwo», τις δύο κάμερες στο πιλοτήριο και τις άλλες οκτώ που έχουν τοποθετηθεί στο εξωτερικό του διαστημοπλοίου. Περίπου 600 επίδοξοι επιβάτες έχουν ήδη κλείσει θέσεις για ένα ταξίδι με το «SpaceShipTwo», με κάθε εισιτήριο να κοστίζει γύρω στις 250.000 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή