ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Πάνω από 50.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού για πρώτη φορά

Ινδία: Πάνω από 50.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού για πρώτη φορά

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα πάνω από 50.000 νέα ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά, λόγω της αύξησης των μολύνσεων στις μη αστικές περιοχές σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και το εμπόριο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 52.123 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών υγείας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει σχεδόν το 1,6 εκατομμύριο.

Το ίδιο διάστημα, 775 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να πλησιάζει τους 35.000 –που αν και είναι χαμηλός συγκριτικά με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, δεν εμφανίζει ιδιαίτερες τάσεις επιβράδυνσης.

Ενώ οι μεγάλες πόλεις, όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι, καταγράφουν επιβράδυνση στον αριθμό των κρουσμάτων, τα περιστατικά στις αγροτικές περιοχές συνεχίζουν να αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς που φοβούνται ότι το αδύναμο υγειονομικό σύστημα δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Η Ινδία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Έχει περίπου 20 φορές μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από την Κίνα, η οποία έχει ανάλογο μέγεθος πληθυσμού και η όποια είναι η χώρα όπου καταγράφηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους.

Την ίδια ώρα, το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την τρίτη φάση χαλάρωσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Από την 1η Αυγούστου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, ενώ θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων. Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία, κινηματογράφοι και μπαρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε επίσης 

Ινδία: Θετικοί στην COVID-19 οι μισοί και πλέον κάτοικοι των παραγκουπόλεων στη Μουμπάι