Κορωνοϊός: Διχάζει τις ΗΠΑ η επιστροφή στα σχολεία

Κορωνοϊός: Διχάζει τις ΗΠΑ η επιστροφή στα σχολεία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς οι ΗΠΑ βαίνουν προς την έναρξη μιας άκρως χαοτικής σχολικής χρονιάς, οι αξιωματούχοι διαφωνούν για τον χρόνο έναρξης του σχολικού έτους αλλά και για τον τρόπο που θα επιτρέψει σε περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαδικτυακά μαθήματα. Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών αναλαμβάνουν να διαδραματίσουν, πλέον, έναν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί, σε πολλές περιφέρειες, ζητούν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για περισσότερο χρόνο και να υιοθετηθούν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, αλλά και να οριοθετηθεί πώς θα γίνεται η διαδικτυακή διδασκαλία. Την Τρίτη, το δεύτερο μεγαλύτερο διδασκαλικό συνδικάτο απείλησε με απεργία εάν δεν ληφθούν επαρκείς προφυλάξεις, όπως είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η βελτίωση των συστημάτων εξαερισμού, πριν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία. Κάποια άλλα διδασκαλικά σωματεία έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ντε Σάντις, για την απόφασή του να ανοίξουν ξανά όλες οι σχολικές μονάδες τον ερχόμενο μήνα, παρότι η πανδημία εξακολουθεί να μαίνεται στην πολιτεία. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί και οι ενέργειές τους βρίσκουν αντίθετους γονείς και πολιτικούς, που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα λειτουργίας των σχολείων, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι γονείς στις εργασίες τους.

Οι πιέσεις, πάντως, που ασκούν τόσο ο πρόεδρος Τραμπ όσο και η υπουργός Παιδείας Μπέτσι ντε Βος, οι οποίοι επιμένουν στην κανονική έναρξη  των μαθημάτων, σκλήρυναν τη στάση των εκπαιδευτικών, που αρνούνται να επιστρέψουν στις τάξεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί τις ανάγκες της οικονομίας, θέτοντάς τις πάνω από τη δική τους ασφάλεια.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Ιούλιο δείχνει ότι το 60% των γονέων στηρίζει την καθυστέρηση έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς έως ότου τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις, οι οικογένειες Αφροαμερικανών και ισπανόφωνων, που επλήγησαν υπέρμετρα από τον κορωνοϊό, ανησυχούν περισσότερο για την επιστροφή στα σχολεία και τις κοινωνικές συνέπειες της διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, οι περισσότεροι Αμερικανοί μαθητές θα βιώσουν αυτή τη χρονιά ένα μείγμα διαδικτυακής και συμβατικής διδασκαλίας, με τις εναλλαγές να γίνονται ίσως ακόμη και κάθε εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή