Κορωνοϊός: Η Γερμανία έθεσε τρεις ισπανικές περιοχές στη λίστα υψηλού κινδύνου

Κορωνοϊός: Η Γερμανία έθεσε τρεις ισπανικές περιοχές στη λίστα υψηλού κινδύνου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία θα αναγκάσει όσους επιστρέφουν από τρεις ισπανικές περιοχές, μεταξύ των οποίων και την Καταλονία, να μπαίνουν σε καραντίνα ή να υποβάλονται σε τεστ κορωνοϊού, σε ένα ακόμα πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης ύστερα από μήνες lockdown.

Με τους αριθμούς του κορωνοϊού να αυξάνονται στη Γερμανία, εντείνονται οι φόβοι ότι οι τουρίστες που επιστρέφουν από προορισμούς όπου καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων, όπως η Ισπανία, μπορεί να οδηγήσουν σε δεύτερο κύμα.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα 870 επιπρόσθετα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 208.698 ενώ έχουν καταγραφεί 9.141 θάνατοι.

Το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Robert Koch (RKI) έθεσε σήμερα την Καταλονία, την Αραγονία και τη Ναβάρα στη βόρεια Ισπανία στη λίστα των περιοχών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για τον κορωνοϊό.

Όσοι επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες εκτός κι αν μπορέσουν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού των τελευταίων 48 ωρών ή είναι πρόθυμοι να υποβληθούν σε τεστ στο αεροδρόμιο.

Από την επόμενη εβδομάδα, η Γερμανία σχεδιάζει να καταστήσει τα τεστ κορωνοϊού υποχρεωτικά στα αεροδρόμια για όλους τους παραθεριστές που επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση των μολύνσεων.

Η απόφαση έρχεται μετά την κίνηση της Βρετανίας να επιβάλει εκ νέου καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονται από την Ισπανία και μπορεί να καταφέρει περαιτέρω πλήγμα στην ισπανική οικονομία, η οποία εξαρτάται από το τουρισμό για το 12,3% του ΑΕΠ της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει εκ νέου καραντίνα 10 ημερών για όσους έρχονται από την Ισπανία, ενώ η Γαλλία συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή