ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για κυβερνοεπιθέσεις

Μόσχα: Αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για κυβερνοεπιθέσεις

Απάντηση στις ταξιδιωτικές και οικονομικές κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος τμήματος της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών για φερόμενες κυβερνοεπιθέσεις, προανήγγειλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οπωσδήποτε αυτή η εχθρική ενέργεια από την Ε.Ε. δεν θα μείνει χωρίς απάντηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο και πρόσθεσε πως οι κυρώσεις έχουν πολιτικά κίνητρα. «Στη διπλωματία όλα είναι αμοιβαία», συμπλήρωσε.

Στις πρώτες κυρώσεις της που συνδέονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η Ε.Ε. έθεσε στο στόχαστρο το τμήμα ειδικών τεχνολογιών της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, γνωστό ως Κύρια Διοίκηση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ε.Ε. κατηγόρησε τη ρωσική υπηρεσία ότι πραγματοποίησε δύο κυβερνοεπιθέσεις τον Ιούνιο του 2017, οι οποίες έπληξαν αρκετές εταιρείες στην Ευρώπη με αποτέλεσμα μεγάλες οικονομικές ζημίες. Η υπηρεσία κατηγορείται επίσης για δύο κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του ενεργειακού δικτύου της Ουκρανίας το 2015 και το 2016.

Διαβάστε επίσης:

Κατηγορίες συνωμοσίας από Μινσκ εναντίον Ρώσων