Νορβηγία: Θετικοί στον κορωνοϊό τέσσερις εργαζόμενοι σε κρουαζιερόπλοιο

Νορβηγία: Θετικοί στον κορωνοϊό τέσσερις εργαζόμενοι σε κρουαζιερόπλοιο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα μέλη του πληρώματος του νορβηγικού κρουαζιερόπλοιου Roald Amundsen διαγνώστηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό, όπως έκανε γνωστό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόρειας Νορβηγίας την Παρασκευή.

Και τα 160 μέλη του πληρώματος έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Οι επιβάτες που ταξίδεψαν με το πλοίο θα κληθούν να αυτόαπομονωθούν, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, Hurtigruten.

Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 200 επιβάτες όταν κατέπλευσε στο λιμάνι του Τρόμσο νωρίς την Παρασκευή και όλοι τους αποβιβάστηκαν προτού γίνει γνωστό ότι υπάρχουν κρούσματα μεταξύ των μελών του πληρώματος, μετέδωσε το δίκτυο NRK.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Hurtigruten είχε διακόψει από τον Μάρτιο τις περισσότερες δραστηριότητές της, λόγω της πανδημίας. Στις 7 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα ξαναρχίσουν τα δρομολόγια τα 14 από τα 16 σκάφη που διαθέτει, αλλά με περιορισμένη χωρητικότητα.

Το Roald Amundsen έκανε μια κρουαζιέρα μίας εβδομάδας από το Τρόμσο στο αρχιπέλαγος των νησιών Σβάλμπαρντ, ανάμεσα στην Ευρώπη και τον Βόρειο Πόλο. Είναι προγραμματισμένο να κάνει τον γύρο των βρετανικών νησιών τον Σεπτέμβριο, δένοντας σε διάφορα λιμάνια στην Αγγλία και τη Σκωτία.

Στις αρχές της πανδημίας χιλιάδες επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί πάνω σε κρουαζιερόπλοια στην Ασία, στις ΗΠΑ και αλλού, αναγκάζοντας τις εταιρείες να ακυρώσουν ταξίδια.

Ισπανία: Τα περισσότερα κρούσματα σε μια μέρα μετά την άρση του lockdown

Στο μεταξύ, τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μια μέρα από την άρση του lockdown καταγράφηκαν στην Ισπανία την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 1.525 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη μέρα που η Ισπανία καταγράφει πάνω από 1.000 νέα κρούσματα.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνο Γκεμπρεγιεσούς, προειδοποίησε ότι οι συνέπειες από το παγκόσμιο ξέσπασμα του κορωνοϊού θα είναι αισθητές για αρκετές δεκαετίες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή