Αυστραλία: Αδεια πανδημίας μετ’ αποδοχών στην καραντίνα

Αυστραλία: Αδεια πανδημίας μετ’ αποδοχών στην καραντίνα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αυστραλία θα χορηγεί άδεια μετ΄αποδοχών λόγω της πανδημίας στους εργαζόμενους των οποίων η αναρρωτική άδεια τελείωσε, αλλά οι οποίοι πρέπει να μπουν σε καραντίνα επειδή τους δόθηκαν οδηγίες να παραμείνουν σπίτια τους λόγω του κορωνοϊού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 907 ευρώ για μια άδεια πανδημίας δύο εβδομάδων.

Η ανακοίνωση γίνεται την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στην δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της, τη Βικτόρια, οι αρχές της οποίας ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, θα περιορίσουν την κατασκευαστική δραστηριότητα και θα περικόψουν την βιομηχανική παραγωγή γύρω από την πόλη της Μελβούρνης προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Την Κυριακή η πολιτεία της Βικτόριας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και να ενισχύσει τα απαγορευτικά μέτρα για την κυκλοφορία των πολιτών, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή