ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Εξωτερικών

hitti_web

Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Νασίφ Χίτι, στον πρωθυπουργό της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Βηρυτού που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μετά την έκτακτη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Χασάν Ντιάμπ στο γραφείο του τελευταίου ο υπουργός αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Ο 67χρονος αμερικανοτραφής διπλωμάτης ήταν επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας από τον Ιανουάριο φέτος. Ωστόσο ο κ. Χίτι φέρεται να διαφωνούσε με τις πρακτικές της κυβέρνησης, διακρίνοντας καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας της Μέσης Ανατολής ο κ. Χίτι ήταν οργισμένος με τη δημόσια κριτική του κ. Ντιάμπ σε βάρος του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν μετά την επίσκεψή του στη Βηρυτό τον Ιούλιο.

Τη χώρα ταλαιπωρεί μεγάλη οικονομική κρίση, ενώ υπάρχει μεγάλη ένταση τις τελευταίες ημέρες και στις σχέσεις με το Ισραήλ.

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την αποδοχή της παραίτησης ή τη διάδοχο κατάσταση στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Πηγή: Reuters, ΑΡ