Τραμπ: «Θαυμάσια δουλειά στη διαχείριση της πανδημίας»

Τραμπ: «Θαυμάσια δουλειά στη διαχείριση της πανδημίας»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση βρέθηκε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον πολιτικό αναλυτή Τζόναθαν Σουάν, η οποία προβλήθηκε στο HBO. Ο Αμερικανός πρόεδρος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η πανδημία ήταν κάτι το μοναδικό, «δεν συνέβη ποτέ ξανά» και εξήγησε ότι «το 1917 ήταν διαφορετικό γιατί επρόκειτο για τη γρίπη. Αν παρακολουθείτε τα fake news στην τηλεόραση, ούτε καν αναφέρονται σε αυτό, μόνο λένε ότι 188 άλλα κράτη δεινοπαθούν λόγω κορωνοϊού. Κάποια, αναλογικά πολύ περισσότερο από εμάς». Βέβαια, η ψυχρή αλήθεια είναι ότι η ισπανική γρίπη, που προκάλεσε 50 εκατομμύρια θανάτους, ήταν το 1918-1919, αλλά αυτό μάλλον διέφυγε του Αμερικανού προέδρου. 

Ο Ντόναλντ  Τραμπ, επίσης, επέμεινε ότι οι ΗΠΑ έκαναν «θαυμάσια δουλειά» για τη διαχείριση της πανδημίας, τονίζοντας ότι τα κατάφεραν πολύ καλύτερα από την Ευρώπη. Ο Σουάν, οργισμένος, τον ρώτησε: «Σε τι; Υπολογίζετε τους θανάτους σε αναλογία με τα κρούσματα, ενώ τα άλλα κράτη ως ποσοστό του πληθυσμού. Κι εδώ, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. Χειρότερα από τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα». Αποσβολωμένος ο Τραμπ απάντησε: «Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό».   

Ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέχεια τόνισε ότι τα πολλά αμερικανικά κρούσματα οφείλονται στη διενέργεια πολλών τεστ, συμπληρώνοντας: «Ξέρετε υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι κανείς μπορεί να πραγματοποιεί υπερβολικά τεστ»… Οταν ερωτήθηκε ποιος το λέει αυτό, απάντησε: «Διαβάστε τα εγχειρίδια, διαβάστε τα βιβλία». Ακόμη, προσέθεσε ότι τα κρούσματα είναι τόσο πολλά επειδή πολλά παιδιά βρίσκονται θετικά «απλά επειδή τρέχει η μύτη τους», παρότι αυτό δεν είναι ένα από τα τυπικά συμπτώματα του κορωνοϊού.

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ στους κυβερνήτες που δεν ενήργησαν σωστά, όπως έκανε η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή