ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοίού σημειώθηκε την Τετάρτη στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. 

Το φαινόμενο αφορά και την Ελλάδα, καθώς την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 124 ακόμη κρούσματα.

Ισπανία: Ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός από την άρση της καραντίνας

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 1.772 νέα κρούσματα της COVID-19, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση αφότου ήρθη η καραντίνα, τον Ιούνιο.

Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από δύο περιφέρειες της Ισπανίας. Οι θάνατοι στη χώρα ανέρχονται συνολικά σε 28.499.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 305.767, από 302.814. Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα από τα τεστ αντισωμάτων στα οποία υποβλήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πλέον αναρρώσει.

Γαλλία: Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση εδώ και δύο μήνες

Η Γαλλία ανακοίνωσε 1.695 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες (με το σύνολο να ανέρχεται πλέον στα 194.029).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις 30 Μαΐου, όταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε 24ωρη βάση ήταν 1.828, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο επισήμανε επίσης πως ο αριθμός των ασθενών νέου κορωνοϊού στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία της Γαλλίας μειώθηκε κατά 4, στους 384, έπειτα από αύξηση επί δύο συνεχόμενες ημέρες.

Ιταλία: Διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σημειώθηκε και στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Τα κρούσματα έφτασαν τα 384, ενώ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ήταν 190.

Συνολικά, στην χώρα, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 284.803. Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, ενώ χθες ο αριθμός των θανάτων είχε περιοριστεί στους 5. Στα ιταλικά νοσοκομεία έχουν εισαχθεί 764 ασθενείς με συμπτώματα της COVID-19, ενώ 41 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τέλος, 11.841 ασθενείς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδική επιτροπή ειδημόνων, που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, πρόκειται σύντομα να ζητήσει να αυξηθούν τα μέτρα πρόληψης στα πούλμαν και λεωφορεία, με μείωση της πληρότητάς τους κατά 50%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters