Πομπέο: Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να βοηθήσουν τον λαό του Λιβάνου

Πομπέο: Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να βοηθήσουν τον λαό του Λιβάνου

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, κατά την οποία έκανε εκ νέου αναφορά στη σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τον λαό της χώρας (όπως είχε δηλώσει και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) αφότου η Βηρυτός επλήγη από καταστροφική έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 135 άνθρωποι.

Περίπου 5.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με ερευνητές, οφείλεται σε αμέλεια, ενώ έως 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι αφότου τα ωστικά κύματα κατέστρεψαν προσόψεις κτιρίων, εκτόξευσαν έπιπλα στους δρόμους και θρυμμάτισαν παράθυρα μέχρι και μίλια μακριά από το σημείο της έκρηξης.

Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο του Λιβάνου κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες στη Βηρυτό, ενώ παράλληλα ανέθεσε την ασφάλεια της πρωτεύουσας στον στρατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή